I Operation Ragnarök ser vi svenska zombier

I Operation Ragnarök ser vi svenska zombier

Eric Diedrichs
Uppdaterad 06 juli 2021 kl. 13:07 | Publicerad 27 september 2018 kl. 10:09

Ett skepp kommer lastat… med svenska zombier.

Jonas Malmsjö i Operation Ragnarök.
Foto: NjutaFilms.

"Operation Ragnarök" är en svensk actionthriller där ett virus förvandlar invånarna till våldsamma monstren. Filmen har premiär den 7 december.

En U-båt lastad med ett hemligt virus kraschar utanför Landskrona och utlöser en smitta som förvandlar folk till aggressiva monster. Smittan sprider sig blixtsnabbt och militären sätter staden i karantän. Två familjer har, av någon anledning, inte smittats, och försöker överleva i den hemstad som nu har förvandlats till en dödlig stridszon. Det har söker skydd i det gamla Citadellet i ett försök att komma undan, men en splittring inom gruppen hotar ordningen även på insidan.

I rollerna ser vi bland andra Jonas Malmsjö, Fredrik Hiller (Beowoulf, Bron) Per Ragnar (Låt den rätta komma in) och Bahar Pars (En man som heter Ove). Utöver att vara en av de ledande rollerna, är Fredrik Hiller också filmens regissör. Han har tidigare legat bakom skräckfilmen Psalm 21.

”Jag kan inte låta bli att bli sugen på den actionstänkta dystopin Operation Ragnarök… Det finns en tillfredsställelse i att se actiondystopier som utspelar sig i Sverige, det blir lite mer spännande, man är så van att se Vita huset sprängas”.

Fredrik Sahlin, Kulturnyheterna, väljer sina 4 favoriter inför svenska filmhösten 2018.

En man trycker sin hand mot en glasruta.
Foto: NjutaFilms.
Jonas Malmsjö i Operation Ragnarök.
Foto: NjutaFilms.
En kvinna skriker.
Foto: NjutaFilms.
Två kvinnor står på ett fält.
Foto: NjutaFilms.
Tre av filmens huvudpersoner går sida vid sida med varandra.
Foto: NjutaFilms.

"Operation Ragnarök" har premiär den 7 december. Ska du se filmen?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL