Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Hylla Sonja Melin? Här streamar du filmer och serier med Pippi Långstrump

Hylla Sonja Melin? Här streamar du filmer och serier med Pippi Långstrump

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
17 juli 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
17 juli 2023

Alla titlar med karaktären som nu finns att se

Sonja Melin låg till grund för den ikoniska karaktären som Astrid Lindgren en gång formade. För att hylla den nyligen bortgångna förebilden lyfter vi här fram filmer och serier om Pippi Långstrump du kan streama.

I går nåddes vi av nyheten om att Sonja Melin (tidigare kallad Sonja Sandin), som inspirerade Astrid Lindgren till en av hennes mest ikoniska karaktärer Pippi Långstrump, gått bort 89 år gammal. Känner du för att hylla personen författaren beskrev som "full av liv" när hon träffade henne på ett barnkalas? Då kan det vara läge att se om en av alla filmer eller serier om Pippi Långstrump. Långt ifrån alla finns tillgängliga för streaming men här hjälper vi dig att hitta de som finns att se för stunden.

Hylla Sonja Melin? Här streamar du filmer och serier med Pippi Långstrump
Foto: SVT.

TV-serien Pippi Långstrump (1969)

Den klassiska TV-serien med Pippi Långstrump där Inger Nilsson porträtterar karaktären bygger på Astrid Lindgrens böcker och har regisserats av Olle Hellbom. Sammanlagt rör det sig om tretton avsnitt och en speltid på 353 min. 

Här streamar du Pippi Långstrump (1969)

Pippi Långstrump – tecknad film från 1997

Tänk att få segla på de sju haven tillsammans men din pappa och sedan flytta in i ett gammal kråkslott. Ett hus där det är du som bestämmer – där man får hoppa i sängen, stöka till hur mycket som helst och äta pannkaka varje dag! Tänk att ha en egen apa och en häst! Tänk att både vara starkast i världen och stenrik! Tänk att få vara Pippi Långstrump...

Här streamar du Pippi Långstrump (1997)

Hylla Sonja Melin? Här streamar du filmer och serier med Pippi Långstrump
Foto: SF Studios.

Pippi Långstrump på de sju haven – film från 1970

Pippi får flaskpost från sin pappa, där det står att han är fängslad av grymma pirater i sjörövarstaden Porto Piluse, och de ger honom bara vatten och bröd. Pippi, Tommy och Annika reser dit med bland annat en säng med en luftballong fäst ovanför, ett egenkonstruerat flygplan samt ett kapat piratskepp för att befria honom, medan Tommy och Annikas bortresta föräldrar tror att barnen är hemma hos Pippi.

Här streamar du Pippi Långstrump på de sju haven (1970)

På rymmen med Pippi Långstrump – film från 1970

Tommy och Annika är trötta på mammas evinnerliga tjat, så de beslutar sig för att rymma hemifrån. Men att rymma utan Pippi är inte roligt, så Pippi får följa med! Pippi, hon vet hur man upplever skojiga äventyr. Hon kan cykla utan hjul och hon kan köra bil med fötterna. Inte är hon rädd för någonting heller.Varken att åka tunna utför ett vattenfall eller möta en ilsken tjur. Och när Pippi är riktigt i form, då går hon på lina mellan två hus. Rakt över gatan, medan halva stan tittar på med hjärtat i halsgropen!

Här streamar du På rymmen med Pippi Långstrump (1970)

Hylla Sonja Melin? Här streamar du filmer och serier med Pippi Långstrump
Foto: Svensk Filmindustri.

Pippi Långstrump – tecknad serie från 1997

Den tecknade serien Pippi Långstrump består av 26 avsnitt som bygger på Astrid Lindgrens böcker om Pippi Långstrump, och följer på den animerade långfilmen med samma namn från 1997.

Här streamar du Pippi Långstrump (serien från 1997)

NÄSTA ARTIKEL