Huset från ”Ensam hemma” sålt – kan du gissa prislappen?

Huset från ”Ensam hemma” sålt – kan du gissa prislappen?

Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 10:43 | Publicerad 08 juni 2024 kl. 10:35

Stadig intjäning för ägaren!

Nu rapporterar media att man sålt huset som den ikoniska julkomedin "Ensam hemma" från 1990 utspelar sig i. Priset landade på en hisnande summa.

Ensam hemma anses i folkmun vara en av de mest legendariska julfilmerna som gjorts. I filmen följer vi grabben Kevin som råkar bli lämnad ensam hemma över julen, och så småningom måste fäkta bort inbrottstjuvar som vill tömma kåken på värdefulla ägodelar. 

I Ensam hemma gillrar Kevin fällor runt om den gigantiska villan som landar på en god bit över 800 kvadratmeter. Knappt trettiofyra år sedan filmen kom ut har huset, som vi får en bra titt på i filmen, nu sålts, rapporterar Associated Press News. Huset är beläget i Winnetka i delstaten Illinois. 

Ensam hemma-huset sålt för 55 miljoner kronor

När det rapporteras att huset sålts avslöjar man även prislappen som landade på 5,25 miljoner dollar, vilket motsvarar cirka 55 miljoner svenska kronor. Förutom att vara en ikonisk byggnad som otaliga människor någon gång vilat ögonen på, så har det hela fem sovrum och sex badrum. Därtill finns både gym och en basketplan. Det exakta antalet kvadratmeter ligger på 836 kvadratmeter. 

Priset på huset har ökat grandiost på hyfsat kort tid. Det såldes nämligen en annan gång, år 2012, och då för "endast" 1,58 miljoner dollar. Hur mycket de senaste ägarna har jobbat med huset framkommer inte. De har däremot tillåtit huset att vara en turistattraktion, där de vid ett fåtal tillfällen dessutom fått betala för att bo där.

Ett annat Ensam hemma-hus som nyligen lagts ut till försäljning är det i uppföljaren, som utspelar sig på Manhattan. Det huset värderades då till 67 miljoner kronor. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL