Hugh Jackman aktuell för Michael Manns film om Ferrari

Hugh Jackman aktuell för Michael Manns film om Ferrari

Uppdaterad 15 juli 2021 kl. 08:07 | Publicerad 21 juni 2020 kl. 14:06

Inspelning kan påbörjas till våren 2021.

Michael Manns efterlängtade biografi om Ferrari-grundaren rapporteras nu gå framåt. Hugh Jackman ska enligt uppgifter vara aktuell för rollen som Enzo Ferrari.

Storregissören Michael Man ligger bakom filmer som Den siste Mohikanen, Heat, Public Enemies och Collateral. Han har länge haft ögonen på ett hjärteprojekt om bilmärkesgrundaren Enzo Ferrari och nu rapporterar Deadline att filmen går framåt med Hugh Jackman som en kandidat till huvudrollen. Produktionen letar just nu distributörer och finansiärer med förhoppningen att inspelningen kan påbörjas till våren 2021.

En biografi om Enzo Ferrari har varit på gång länge och manuset har fått flera omskrivningar, nu senast av Michael Mann själv. Som det ser ut nu ska filmen utspela sig 1957 när Enzo Ferrari kämpar med ekonomiska svårigheter för företaget och privata med sin familj och fru. Samtidigt satsar han allt på det stora italienska öppna racet Mille Miglia.

Michael Mann var nyligen producent på den stora racingfilmen Ford v. Ferrari, en produktion som han själv var tänkt att axla från början innan han gav upp regissörsstolen till James Mangold

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL