Hugh Grant spelar Oompa Loompa i nya filmen om Willy Wonka

Hugh Grant spelar Oompa Loompa i nya filmen om Willy Wonka

27 april 2023 kl. 09:04

Legendariske skådespelaren dyker upp i nya filmen om Willy Wonka

På CinemaCon 2023 som är i full gång i Las Vegas just nu avslöjades det att Hugh Grant kommer spela en Oompa Loompa i den kommande filmen “Wonka”, där Timothée Chalamet spelar titelrollen som Willy Wonka.

Filmen “Wonka” utspelar sig innan den klassiska filmen Willy Wonka och chokladfabriken från 1971. Historien bygger på en barnbok skriven av Roald Dahl 1964. Den nya filmen handlar om Willy Wonka och hans liv innan han öppnade den stora chokladfabriken. 

En liten bit av filmen spelades upp på CinemaCon där man fick se den brittiske skådespelaren Hugh Grant göra rollen som en Oompa Loompa, vilket är de små orangea figurerna som arbetar i chokladfabriken. 

Hugh Grant, Oompa Loompa, Wonka 2023
Bilden är ett montage. Foto: Paramount Pictures, BBC.

Var en dröm för Timothée Chalamet att jobba med Hugh Grant

Videon, som inte finns tillgänglig än för allmänheten, visar enligt Entertainment Weekly Hugh Grant som en liten orange Oompa Loompa, inte högre än knähöjd, instängd i en glasbehållare. Han gör en liten dans och skriker till Wonka och ber om att få bli utsläppt. Huvudrollen Wonka spelas av Timothée Chalamet som fanns på plats på CinemaCon för att kommentera filmklippet. 

– Att jobba med Hugh, först och främst, var en dröm som gick i uppfyllelse. Också med Rowan Atkinson, Olivia Colman och Keegan-Michael Key. Det är en dröm som amerikansk skådespelare att jobba med den dessa brittiska skådespelare, säger Chalamet. 

Han tillägger att det var “a trip” att se Hugh Grant i rollen som en Oompa Loompa och att det bara var en positiv upplevelse eftersom han anser Grant vara en av de största skådespelarna. Chalamet har tidigare avslöjat för British Vogue att han kommer ha flera musikalnummer i filmen och att den är fylld av glädje. 

Wonka är skriven av Simon Farnaby tillsammans med regissören Paul King och förväntas ha premiär i december 2023. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL