How I Met Your Mother

"How I Met Your Mother" kan få en spinoff

Uppdaterad 02 juli 2021 kl. 10:24 | Publicerad 09 augusti 2017 kl. 10:00
Barney, Robin, Ted, Marshall och Lily skålar i sin favoritpub
Foto: 20th Television

Studion bakom succé-serien "How I Met Your Mother" vill försöka sig på en spinoff med nya manusförfattare.

How I Met Your Mother är en av de mest omtyckta tv-serierna, och även om den slutade 2014 lever karaktärerna och historierna kvar i var hus och hem genom repriser på tv, via Netflix, bilder, GIFs och ett och annat klockrent och "legen... wait for it... DARY" citat av de älskade karaktärerna.

Tidigare har studion 20th Century Fox TV, som producerat serien, lagt ner den tidigare spinoff-serien som var presenterad av "This Is Us" co-exekutiva producenterna Isaac Aptaker och Elizabeth Berger. Men efter att This Is Us tog fart räckte tiden inte till. Dessutom blev Aptaker och Berger co-showrunners med This Is Us skaparen Dan Fogelman inför seriens andra säsong. Uppföljaren till "How I Met Your Mother"  kallades då för "How I Met Your Dad".

Studion kommer nu därför att försöka utveckla en ny spinoff-idé med nya manusförfattare. Dana Walden från Fox säger till Deadline att inga gamla idéer kommer att tas med, utan de börjar om helt från noll. Förhoppningen är att spinoffen ska kunna komma igång nästa säsong, men ännu letar de efter manusförfattare. Walden är dock noga med att påpeka att det måste kännas rätt för att studion ska gå vidare.

Det finns även chans att 20th Century Foxs andra populära komediserie "Modern Family" kan få en spinoff, då den förväntas gå in på sina två sista säsonger. Enligt Walden har Fox inte haft den konversationen med skaparna, men tror inte att de skulle ha något emot det, även om de inte aktivt jobbar på att hitta en idé för en uppföljare.

Även dramat Empire, som tidigare experimenterade med en föregångare som sedan blev en del av huvudserien, kan få en spinoff. Enligt Walden ska konversationen om en spinoff varit igång i ungefär ett års tid, även om inget är skapat än. Dana Walden påpekar vikten av att det måste vara en idé som föds naturligt ur huvudserien. Dock vill hon och teamet bakom Empire inte att något nytt ska ta fokus från originalserien.

Tror du på en spinoff av någon serierna?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL