Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
House of Cards går vidare utan Kevin Spacey

House of Cards går vidare utan Kevin Spacey

Andreas Ziegler | Nyhet
04 november 2017
Andreas Ziegler | Nyhet
04 november 2017

Efter anklagelserna vill Netflix fortsätta "House of Cards" utan Kevin Spacey.

Kevin Spacey i House of Cards.
Foto: Netflix

Kevin Spacey, stjärnan i "House of Cards", är den senaste mannen att anklagas för sexuellt ofredande. Netflix stoppade genast produktionen av sjätte säsongen. Nu verkar det som att TV-serien kommer fortsätta utan Spacey, rapporterar Variety.

Tidigare i veckan kom det fram att Kevin Spacey, stjärnan i House of Cards, Netflix flaggskepp bland egenproducerat material, sexuellt ofredade skådespelaren Anthony Rapp, mest känd från Rent och nya Star Trek Discovery, när denne var endast fjorton år gammal. Netflix stoppade genast produktionen av sjätte säsongen av House of Cards för att försöka reda ut vad som skulle göras.

Det har nu även kommit fram att Spacey även betett sig illa under inspelningen av House of Cards. Efter några dagars överläggningar har Netflix meddelat att House of Cards troligtvis kommer att fortsätta utan Spacey. Det alternativ som diskuteras är att "döda" Frank Underwood, den karaktär Kevin Spacey spelar. Robin Wright, som spelar Claire Underwood, skulle i sådana fall bli TV-seriens huvudkaraktär. Något det pratats om är att göra en spinoff av serien, där en annan karaktär kommer stå i fokus. En av dessa karaktärer är Doug Stamper, Frank Underwoods främste rådgivare, som spelas av Michael Kelly.

Den senaste tiden har ett antal produktioner påverkats av alla skandaler kring sexuellt ofredande. I vissa fall har det talats om att lägga ner produktionerna. Netflix meddelar dock att de tycker det är orättvist att straffa både produktionsteamet, som består av 300 personer, och den lojala publiken. Därför verkar det nu som att vi kommer få se åtminstone en säsong till av House of Cards.

Gjorde Netflix rätt?

NÄSTA ARTIKEL