Hon uppges få huvudrollen i nästa Alien-film

Hon uppges få huvudrollen i nästa Alien-film

03 december 2022 kl. 08:12

Ridley Scott klar för att producera nästa installation

En ny Alien-film är på väg, även den här gången under Ridley Scotts ledning, och nu kan vi ha svaret på vem som kommer att mantla huvudrollen. Det rör sig om stjärnstkottet Cailee Spaeney.

En ny Alien-rulle är på bryggning och produktionen söker nu deras nästa kvinnliga actionhjälte. Just nu skrivs det om att skådespelaren Cailee Spaeny är i förhandlingar om att landa rollen i 20th Century studios efterlängtade Alien-film som Ridley Scott, filmseriens överhuvud sedan originalet från 1979, producerar. 

Foto: Columbia Pictures.

Cailee Spaney är inte lika väl bevakad här hemma i Sverige som i USA, där inte minst Hollywood Reporter beskriver henne som ett nytt stjärnskott. Men du som sett HBO-serien Mare of Easttown bör vara bekant med Spaneys insats som Kate Winslets karaktärs dotter.

Han gör nya Alien-filmen

Personen som kommer att regissera den nya Alien-filmen heter Fede Alvarez och har gjort de framgångsrika rysarna Don't Breathe och remaken av Evil Dead från 2013. Alvarez skriver även manuset tillsammans med Rodo Sayagues, en vapendragare han jobbat med på flera projekt. 

Vad den nya Alien-filmen kommer handla om vet vi inget om i detalj. I skrivande stund jobbar Cailee Spaeny på en film vid namn Priscilla, en film om Elvis Presley och hans fru och som regisseras av Sofia Coppola

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL