Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Homeland säsong 8 – Blir det den sista?

Homeland säsong 8 – Blir det den sista?

Eric Diedrichs | Nyhet
13 februari 2018
Eric Diedrichs | Nyhet
13 februari 2018

Homeland säsong 8 kan komma att avsluta den populära serien.

Den sjunde säsongen av Showtimes populära serie "Homeland" har nu haft premiär. Nu är det många som undrar när den åttonde säsongen kommer, som enligt seriens showrunner blir den sista.

I Showtimes spionserie Homeland får vi följa Claire Danes som CIA-agentenCarrie Mathison. Serien är skapad av Alex Gansa och Howard Gordon och den 11 februari började den sjunde säsongen att sändas på SVT. Redan nu är det många som längtar efter den åttonde säsongen.

Seriens showrunner Alex Gansa har dock sagt att Homeland säsong 8 också blir den sista. Detta uttalande gjorde han dock för ett tag sedan och frågan är om det verkligen blir så. Ännu är inget officiellt beslut taget, utan vi får kommer nog att få vänta någon månad ytterligare innan vi har något mer konkret att gå på.

Rent kritikermässigt har serien överlag gått bra. De två första säsongerna har hyllats kraftigt och 2012 belönades serien med en Emmy för bästa dramaserie och Damian Lewis och Claire Danes för bästa manliga och kvinnliga huvudroll. Därefter har både kritiker- och publikmottagande suggestivt dalat. Likväl är Homeland fortfarande Showtimes största publiksuccé hittills.

Sett till detta ska vi inte bli förvånade om Showtime låter någon annan ta över rodret om Alex Gansa väljer att hoppa av serien. Likaså är det inte omöjligt att vi får någon typ av spinoff-serie. Detta går dock bara att spekulera i. Givetvis kommer vi att uppdatera er så fort vi vet mer. Medan vi väntar kan vi passa på att rekommendera nya bra serier att uthärda väntan med.

Sett till de tidigare säsongerna, som har kommit med ungefär ett års mellanrum, kan vi förvänta oss att säsong 8 har premiär någon gång under de första månaderna 2018.