Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hero gradient image

Filmklubben Homeenter har lagts ner

Eric Diedrichs | Nyhet
10 oktober 2017
Eric Diedrichs | Nyhet
10 oktober 2017

Skandinaviska filmklubben Home Entertainment (Homeenter) har upphört.

Jörgen Larsson, klubbchef för Home Entertainment Filmklubb även känd som "Homeenter", meddelar att den populära verksamheten har lagts ner till följd av den digitala marknadens framsteg.

Den skandinaviska filmklubben Home Entertainment, också känt som Homeenter, har lagts ner. Homeenter bildades redan 1973 och har under åren vuxit till att bli en av Skandinavens största postorder/internetverksamheter inom musik, film och multimedia.  Det var med andra ord en plattform där du kunde beställa och köpa filmer.

Homeenter hade att koncept som gick ut på att du som medlem fick varannan film till lägre pris, extraerbjudanden varje månad och månadens film hemsänd per automatik. För att bli medlem betade du en engångsavgift på 199 kronor för ditt välkomstpaket samt en porto- och expeditionsavgift på 59 kronor. Med åtagandet att du måste köpa två filmer till ordinarie klubbpris inom ett år.

Homeenter var också en del av Bonnierkoncernen och ingick i deras affärsområde "SF Consumer Entertainment", tillsammans med företag som SF Bio, SF Anytime och Discshop.

Men vad som beskrivs som förmånliga priser kunde inte hjälpa Home Entertainment att klara av marknadens stora förändringar, där konsumtion av digital film har växt sig allt större och större.

Klubbchefen Jörgen Larsson har uttalat sig om saken:

Allt fler väljer idag att titta på filmer digitalt istället för att köpa DVD och Blu-ray. Denna trend har förstärkts de senaste åren. Samtidigt har Homeenters filmförsäljning sjunkit i motsvarande takt. Det är därför tråkigt att meddela att klubben kommer att upphöra 31 december 2016. Magasin 1617 blir det sista magasinet, med den sista ”Magasinets utvalda film”.

Med vänlig hälsning

Jörgen Larsson,

Klubbchef