Hitchcocks klassiker Vertigo blir remake med Robert Downey Jr

Hitchcocks klassiker Vertigo blir remake med Robert Downey Jr

Filmtopp
24 mars 2023 kl. 08:03

Manuset skrivs av Steven Knight

Efter "Rebecca" är det dags för "Vertigo" att göras om. Det anser i alla fall Paramount som har köpt upp rättigheterna till Alfred Hitchcocks älskade klassiker.

Få regissörer har varit lika viktiga för filmvärlden som Alfred Hitchcock. Under en karriär som sträckte sig över fem decennier levererade han åtskilliga klassiker, däribland Psycho, Fåglarna, Fönstret åt gården, I sista minuten och Vertigo – sin kanske mest personliga film, som nu ska göras om av Paramount.

Vertigo släpptes (1958) och var vid sin tid något av en vattendelare, men under årens gång har filmen kommit att klassas till en av historiens allra bästa. När Sight and Sound släppte sin kritikerlista 2012 hamnade Vertigo till och med på första plats, framför Citizen Kane.

Robert Downey Jr. i James Stewarts roll

I filmen såg vi James Stewart som en pensionerad polis med höjdskräck som blir ombedd att hålla ett vakande öga på sin kompis hustru. Sakta men säkert utvecklar han någon sorts besatthet till kvinnan samtidigt som han blir allt mer övertygad om att hon inte riktigt är vad hon utger sig för att vara.

Enligt The Hollywood Reporter är det James Stewarts roll som Robert Downey Jr. har ögonen på. De skriver också att Peaky Blinders-skaparen Steven Knight ska stå för filmens manus.

Projektet är än så länge i ett tidigt stadium och mycket kan hända. Filmtopp håller dig uppdaterad.

NÄSTA ARTIKEL