History Channel går till botten med världens största mysterier i februari

History Channel går till botten med världens största mysterier i februari

Filmtopp
31 januari 2024 kl. 08:01

Från mordet på Olof Palme till Bermudatriangeln

I februari lägger History Channel rejält med krut på att gå till botten med några av världens största mysterier – det blir fokus på allt från Palme-mordet till Bermudatriangeln.

I februari riktar kanalen History Channel in sig på att avslöja sanningen bakom några av världens största mysterier. Det blir fokus på olösta brott, UFO:n, vidskepligheter, det övernaturliga och handa mystiska händelser.

En av premiärerna i februari har tydlig svenskkoppling, då mordet på Olof Palme synas i sömmarna i The Murder of Olof Palme.

Nytt på History Channel i februari – går till botten med världens största mysterier

History Channel går till botten med världens största mysterier i februari
Foto: History Channel.

The Murder of Olof Palme – torsdagar 21.00 med start den 29 februari

Mordet på Olof Palme är och har länge varit ett av Sveriges stora mysterier. Trots över 20 vittnen och 130 personer som erkänt brottet har mördaren aldrig hittats. Baserat på utredningen tar The Murder of Olof Palme med tittaren från natten i februari 1986 till i dag.

The Proof is Out There – tisdagar 22.00 med start den 20 februari

The Proof Is Out There djupdyker i några av världens mest otroliga men lika oförklarliga fenomen och mystiska ögonblick och presenterar sanningen bakom dessa, från den senaste UFO-videoläckan till mystiska stenristningar i Japan.

Bermuda Triangle: Into the Cursed Waters – måndagar 22.00 med start den 12 februari

Den ökända Bermudatriangeln väcker både rädsla och fascination. I Bermuda Triangle: Into Cursed Waters undersöker ett elitteam Bermudatriangeln och tillsammans utvärderar teamet bevisen bakom legender och vetenskapliga teorier som skurkvågor, virvelpooler och döda zoner.

History Channel passar även på att tipsa om följande, redan existerande program på temat mystik:

  • The UnXplained
  • Curse of Oak Island
  • Skinwalker
  • Ancient Aliens

American Picker – vardagar 17.00 med start den 5 februari

För alla som är mindre intresserade av det mystiska så sänder History Channel också American Pickers i februari. Här får tittaren följa med på en resa genom USA där så kallade "pickers" letar efter gömda antikvitet-pärlor att ge nytt liv. Förutom fantastiska fynd får tittaren höra allt om historierna bakom föremålen och deras ägare.

Programmet på History Channel går också att streama via Telia och Amazon Prime.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL