Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Blade Runner

Historisk efterfrågan på kultfilmen Blade Runner -The Final Cut

Eric Diedrichs | Nyhet
11 oktober 2017
Eric Diedrichs | Nyhet
11 oktober 2017

Detta är en artikel som presenteras i  samarbete med Plejmo.

Harrison Ford i en poster till Blade RunnerSamtidigt som "Blade Runner 2049" gör succé på biografer runt om i världen, firar den ursprungliga filmen från 1982, "Blade Runner - The Final Cut" också en framgång.

Filmen, som är regisserad av Ridley Scott, tog en plats bland de topp 10 mest sedda filmerna på Plejmo. För första gången i Plejmos historia finns en 35 år gammal film med i topp tiolistan.

"Sedan början av september har vi märkt ett ökat intresse för “Blade Runner - The Final Cut ", både i sökförfrågningar och i filmtransaktioner, säger Ulrika Viklund, chef för Magine Consumer Group. Strömmarna har återigen växt betydligt under de senaste dagarna. "Antalet uthyrningar på filmen ökade med över 500% från föregående vecka, och “Blade Runner - The Final Cut” var det överlägset populäraste sökordet på Plejmo,” fortsätter Ulrika. "Det är första gången i Plejmos historia som en 35 år gammal film kommer in bland topp 10. Det verkar som att många människor vill titta på den här kultfilmen igen eller kanske vill de se originalet innan de tittar på den nya uppföljaren.“

“Blade Runner 2049” blir tillgänglig på streamingtjänster i Sverige om cirka tre månader. Medan du väntar kan du passa på att se originalfilmen redan nu för endast 39 kr på Plejmo. Självklart i bästa ljud och bildkvalitet!