Hinten om en uppföljare i Barbie – missade du också den?

Hinten om en uppföljare i Barbie – missade du också den?

Filmtopp
26 juli 2023 kl. 17:00

Säger rätt ut vem den ska handla om

"Barbie" har gjort global succé och redan nu ryktas det om en uppföljare. Men märkte du att de redan i filmen hintade om att en uppföljare var på gång?

Efter flera år i "development hell" var det dags för Greta Gerwigs Barbie att få världspremiär – samma dag som Christopher Nolans Oppenheimer. Fenomenet "Barbenheim" myntades på momangen och världen över tog biopubliken ställning till vilken film de skulle se. Vinnande ur publikstriden gick Barbie-filmen.

Att det nu ryktas om en uppföljare förvånar nog ingen, men lade du märket till att man hintade om "Barbie 2" redan 40 minuter in i filmen?

Kommer Barbie 2 att handla om Ken?
Ken, Barbie och Ken i "Barbie". Foto: Warner Bros.

Hinten om en uppföljare i Barbie-filmen

OBS! nedan följer mindre spoilers om innehållet i Barbie-filmen

I Barbie får vi se hur Ken, spelad av Ryan Gosling, inspireras till att anamma sin maskulinitet efter ett besök i ett patriarkalt Los Angeles. När han börjar testa nya outfits, som speglar hans idé om maskulinitet, ringer en assistent till Barbie-företaget Matells chef och berättar att de nya Ken-dockorna säljer som smör. Han adderar sedan följande information:

"Warner Bros. is already auditioning for a Ken movie, it's already a blockbuster hit!"

Sett till att Barbie-filmen görs av både Warner Bros. och Matell känner vi oss ganska säkra på att denna kommentar inte bara var ett av alla metaskämt utan också en hint om att en Barbie-uppföljare har funnits i åtanke sedan tidigare och att den med största sannolikhet kommer att handla om Ken.

Detaljen med att Warner Bros. håller i auditions kan också hinta om att man i nästa film väljer att fokusera på en annan Ken-docka än Ryan Goslings. I filmen ser vi flera olika modeller – kanske är det dags för en helt ny?

Ruth Handler i Barbie
Rhea Perlman som Ruth Handler i "Barbie". Foto: Warner Bros.

Eller sätts Barbie-skaparen i fokus?

En annan väg att gå, som det även hintas åt mot slutet, är att man istället väljer att göra en film om Ruth Handler – kvinnan som skapade den första Barbie-dockan.

Om "Barbie 2" blir verklighet eller inte återstår att se, men vi skulle inte bli direkt förvånade om en Ken- eller Ruth-film snart får grönt ljus.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL