Henrik Schyffert om Jan Emanuel: "Ser ut som dvärgen i Sagan om Ringen"

Henrik Schyffert om Jan Emanuel: "Ser ut som dvärgen i Sagan om Ringen"

Filmtopp
30 maj 2023 kl. 14:00

Komikern med hånfull jämförelse

När Henrik Schyffert gästar DÅ ÄR VI IGÅNG med Anis Don Demina och Behrouz ”Berra” Badreh ägnar han en sekvens åt att driva om Jan Emanuel som han menar "ser ut som dvärgen i Sagan om Ringen".

Ingen mindre än komikern, skådespelaren och regissören Henrik Schyffert är gäst i veckans avsnitt av Anis Don Deminas och Behrouz ”Berra” Badrehs podcast DÅ ÄR VI IGÅNG. Då dröjer det inte länge innan han börjar göra sin grej. Det vill säga aktivera sina ståupptentakler för att driva fritt. En som hamnar i Schyfferts grepp den här gången är entreprenören Jan Emanuel Johansson som han menar ser ut som Gimli i Sagan om Ringen.

Foto: New Line Cinema / Instagram.

Henrik Schyffert om Jan Emanuel: "Ser ut som dvärgen i Sagan om Ringen"

I ett tidigt segment i veckans avsnitt av DÅ ÄR VI IGÅNG får Henrik Schyffert frågan av Anis Don Demina om han är politisk av sig. Han berättar då att han är engagerad och kallar sig för "gammal sosse". Don Demina konstaterar att Schyffert samtidigt är "pissrik". 

– De rika sossarna är de bästa sossarna. De är de mysigaste, säger Henrik Schyffert. 

En annan känd och rik socialdemokrat som då kommer på tal är Jan Emanuel Johansson, Robinson-vinnaren tillika tidigare riksdagsledamoten som ofta skapar kontroverser för att han går emot urbilden av vad en socialdemokrat är. Schyffert menar att de inte känner varandra, men att han ofta tänker på honom. Åtminstone när han bänkar sig framför TV:n för att ta sig an Peter Jacksons mästerliga filmtrilogi:

– Jan Emanuel känner jag inte, jag är inte kompis med honom. Men det hade jag nog varit, för jag tänker alltid på honom när jag ser Sagan om Ringen för han ser ut som dvärgen med yxan. Jag tänker att det är Jan Emanuel, han är så jävla lik, säger Schyffert vilket de tre i studion garvar gott åt när Anis Don Demina fyller på:

– Han är som en blandning av Gimli och Legolas.

Om det finns något i deras jämförelse mellan Jan Emanuel Johansson och Sagan om Ringen-karaktärerna lämnar vi osagt. Johansson själv har inte bemött poddens segment om honom. 

Här kan du lyssna på det senaste avsnittet av "DÅ ÄR VI IGÅNG". Biten där Henrik Schyffert driver om Jan Emanuel börjar cirka 3:40 minuter in:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL