Henrik Dorsin om Ulf Kristerssons medverkan i Solsidan: ”Inte bekvämt”

Henrik Dorsin om Ulf Kristerssons medverkan i Solsidan: ”Inte bekvämt”

Axel Diedrichs
04 mars 2024 kl. 08:03

Skådespelaren förstod inte statsministerns cameo i "Solsidan"

När Henrik Dorsin gästade Fördomspodden gav han sin syn på statsministern Ulf Kristerssons medverkan i den senaste säsongen av "Solsidan".

I höstas fick vi se den åttonde säsongen av Solsidan rulla upp på TV4, med Felix Henrgren, Johan Rheborg, Josephine Bornebusch, Mia Skäringar och Henrik Dorsin med flera tillbaka i sina älskade roller. Något speciellt med ett av avsnitten är att inte bara den norske hotellmagnaten Petter Stordalen, utan också Sveriges statsminister Ulf Kristersson, medverkar. När Henrik Dorsin gästar Fördomspodden med Emil Persson berättar han om vad han tyckte om politikerns cameo, och det är tydligt att han inte riktigt förstod syftet med den. 

Henrik Dorsin om Ulf Kristerssons medverkan i Solsidan: ”Inte bekvämt”
Foto: TV4.

Henrik Dorsin om Ulf Kristerssons medverkan i Solsidan: ”Inte bekvämt”

I avsnittet som bär titeln Studenten dyker Ulf Kristersson upp i rollen som sig själv, tillsammans med fru och barn, för att närvara vid Fredde och Mickans son Viktors studentmottagning. De har då oturen att dyka upp samtidigt som Ove och Anette gör ett improviserat rapnummer inför alla. Obekväma av stämningen på plats väljer familjen Kristersson att genast gå därifrån.

I det senaste avsnittet av Fördomspodden berättar Henrik Dorsin att han gärna hade velat bli tillfrågad om beslutet att ha med statsministern. Han tyckte bland annat att tajmingen var dålig eftersom det bara dagar innan hade varit en skjutning i Farsta där en 15-årig grabb och en 43-årig man hade dött. 

– Jag tycker att det gav en lite besk smak i munnen av att han några dagar senare kommer och är med i Solsidan. Jag kan tycka att det kanske borde finnas andra saker som var mer trängande än att vara med där och visa upp sig, säger Henrik Dorsin i Fördomspodden.

Dorsin kunde heller inte se syftet med Kristerssons roll i serien, då han dyker upp kort och inte har några repliker. Inte heller görs han narr av på något märkvärdigt sätt som i hans mening skulle berättiga medverkan: 

– Det blev nästan som att vi omfamnade honom. Det tyckte jag var lite speciellt och inte helt bekvämt, säger han.

Henrik Dorsin om Ulf Kristerssons medverkan i Solsidan: ”Inte bekvämt”
Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Int.

Markerade mot Kristersson

Trots att Henrik Dorsin beskriver Kristersson som "jättetrevlig" så är det uppenbart att han inte är någon beundrare. I Fördomspodden berättar Dorsin om hur han lade sin arm runt Kristersson och sa "Är det mycket nu?" för att markera mot honom. 

Det har länge varit tydligt att Dorsin står fast på den vänstra sidan om politiken, vilket säkerligen förstärker hans känslor runt moderaten Kristerssons medverkan i Solsidan.

– Jag tycker att alla ska ha samma rätt till utbildning, jag är emot friskolor och emot utförsäljningen av den offentliga sektorn, sade Dorsin till tidningen Proletären 2019.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL