Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Chris Hemsworth simmar bland riktiga hajar

Chris Hemsworth simmar bland riktiga hajar

Kristian Andersson | Nyhet
09 augusti 2020
Kristian Andersson | Nyhet
09 augusti 2020

Medverkar i special som släpps 2021.

Filmstjärnan Chris Hemsworth har tagit jobbet att simma bland riktiga hajar i en National Geographic-special. "Viktigt att vi vördar och respekterar hajar, men också vet hur vi ska kunna försvara oss mot dem."

In the Heart of the Sea
Chris Hemsworth i "In the Heart of the Sea". Foto: Warner Bros.

När det är dags för nästa års sommarprogram släpper kanalen National Geographic Shark Beach, en special med Avengers-stjärnan Chris Hemsworth.  De vill hitta en lösning på hur människor och hajar ska kunna existera tillsammans på ett bättre sätt, berättar Hollywood Reporter.

I programmet kommer att Hemsworth träffa marinbiologer, hajexperter och surfare. De försöker tillsammans reda ut varför hatattacker mot människor ökan den senaste tiden och hur vi ska kunna fungera i samma hav som dem.

Chris Hemsworth berättar följande:

– Jag har ägnat stora delar av mitt liv nära havet, delat bakgård med hajarna, och på senare tid har oron växt kring hajars ökade aktivitet. 

Han fortsätter:

– Det är avgörande att vi vördar och respekterar hajar. Havet är beroende av dem för ett ekosystem med biologisk mångfald. Vi måste också veta hur vi ska skydda oss själva, och det är den främsta anledningen att jag gör Shark Beach

Hemsworth uppges dyka bland vithajar och många anda raser tillsammans med marinbiologer för att studera djuren närmare. 

NÄSTA ARTIKEL