Hellboy blir barnförbjuden i USA

Hellboy blir barnförbjuden i USA

Uppdaterad 06 juli 2021 kl. 15:17 | Publicerad 04 mars 2019 kl. 11:30

Nya Hellboy ser ut att bli otäck.

En bild på Hellboy
Lionsgate: Hellboy

Guillermo del Toros Hellboy-filmer som släppts 2004 och 2008 hade båda två en åldersgräns på 11år. När antihjälten kommer tillbaka i nya "Hellboy" blir det ändring på den siffran. 

I Lionsgates nya film har David Harbour huvudrollen som Hellboy, som innan honom spelades av Ron Perlman. Det har kommit en kittlande nyhet för den som gillar de mer ruffa superhjältefilmerna; Hellboy kommer att få 15-årsgräns i USA och då också troligtvis i Sverige.

Anledningen att Hellboy får en 15-årsgräns är dels för att filmen innehåller grovt språk, men givetvis också våld och blod. Samma linje följde även succéfilmerna Deadpool, Watchmen och Logan.  De är samtliga bra exemplen på hur fantastiska barnförbjudna superhjältefilmer kan vara.

Nya Hellboy regisseras av Neil Marshall. Utöver David Harbour i huvudrollerna ser vi Milla Jovovic, mest känd för Resident Evil.

Vad tycker du, ska nya "Hellboy" få en 15 års gräns, eller vara tillgänglig för en större målgrupp? Passa också på att läsa om att David Harbour vill sätta egen prägel på sin version av Hellboy!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL