Hellboy 3 skrotas av regissören själv

"Hellboy 3" skrotas av regissören själv

Filmtopp Admin
Uppdaterad 01 juli 2021 kl. 16:14 | Publicerad 22 februari 2017 kl. 13:00

”And that is to be the final thing about it”, twittrade regissören på tisdagsmorgonen

Foto: Universal Pictures
Foto: Universal Pictures

Produktionen av Hellboy 3, den omdiskuterade uppföljaren till Guillermo del Toros  Hellboy II: The Golden Army, är nu officiellt nedlagd.

Detta är något som regissören själv bekräftar i ett Twitterinlägg. I sitt inlägg nämner han även att han har pratat med alla parter i filmprojektet om det beslut som nu, enligt han själv, är 100% fastställt.

För många fans kommer detta som en chockartad vändning, för drygt en månad sedan såg det mycket mer lovande ut, då Guillermo del Toro twittrade om hoppfullhet inför Hellboy 3. Under en knapp månad verkar han och flera i produktionen ha ändrat inställning.

Att det går att följa resonemangen kring filmens existens eller icke, kan både ses som inspirerande och frustrerande. Del Toro har tidigare sagt att han varit öppen och intresserad av att göra en uppföljare av superhjältefilmen på Twitter.

I januari skapade regissören till och med en omröstning för sina följare där han mer eller mindre ställde frågan om filmen borde bli av eller inte. Med nästan 130 000 röster blev det ett överväldigande tyngd på alternativet ”Hell, yes”. Trots detta verkar det som att regissören och produktionsbolagen inte längre hyser något intresse för en att förverkliga fansens önskan.

En av de som verkligen såg fram emot en tredje film om vår helvetiske superhjälte är Filmtopps Fredrik Edström, som för några månader sedan skrev en artikel om varför Hellboy 3 borde förverkligas.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL