Heder slår rekord under premiärhelgen på Viaplay

Heder slår rekord under premiärhelgen på Viaplay

Axel Diedrichs
Uppdaterad 07 juli 2021 kl. 16:07 | Publicerad 03 september 2019 kl. 16:09

Succé för rättsthrillern "Heder".

Viaplays originalserie Heder med Alexandra Rapaport, Eva Röse, Anja Lundqvist och Julia Dufvenius hade premiär i fredags med dubbelavsnitt på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay. Och redan första helgen slog thrillerserien rekord. Heder är det mest sedda Viaplay originalet en premiärhelg – någonsin.

- Jag är så glad, tacksam och överväldigad över denna fantastiska respons, det är mer än jag vågat hoppas på. Lyckan och lättnaden är total, säger Alexandra Rapaport.

I fredags hade Viaplays nya storsatsning Heder premiär och det blev en minst sagt stark öppningshelg med det högsta tittandet någonsin för en originalserie på Viaplay i Norden.

- Vi är oerhört stolta över detta fina mottagande som Heder fått av publiken. Från början till slut bygger det på en stark idé av Sofia Helin, ett starkt genomförande av Alexandra Rapaport, Julia Dufvenius och Anja Lundqvist och starka skådespelarinsatser av samma trio tillsammans med Eva Röse. Vi har mycket att vara stolta över med denna samtida serie, säger Fredrik Ljungberg, SVP för Viaplay Originals på NENT Group.

- Våra tittare är fantastiska. Det var för dem vi gjorde Heder, en serie vi själva vill se. Vi är så galet glada över all respons vi fått sedan i fredags och det förtroende vi fått med Heder. Nu fortsätter vi - framåt, säger Julia Dufvenius.

Heder har fått ett fint mottagande både av tittare och media. Första avsnittet förhandsvisades i samarbete med Smartson för 750 testpiloter från allmänheten före premiären där 9 av 10 svarade att de varmt kan rekommendera serien till sin omgivning. Även recensionerna har överlag varit positiva.

Poster för Viaplay-serien Heder. Där vi bland andra ser Eva Röse.
Foto: Viaplay.

Heder är en thrillerserie i åtta delar med fyra av Sveriges främsta skådespelare i huvudrollerna – Alexandra Rapaport, Julia Dufvenius, Anja Lundqvist och Eva Röse. De spelar de fyra kvinnorna på advokatbyrån Heder som försvarar kvinnliga brottsoffer. Samtidigt delar de en brutal hemlighet. Serien bygger på en idé av Sofia Helin.

- Namnet Heder kom till mig för att jag tänkte på vad som händer när du blivit utsatt för ett sexuellt övergrepp. Delvis att du förlorar din heder i dig själv, men även den som utför sexualbrottet förlorar sin heder. Så alla förlorar på sätt och vis sin heder i det hela, säger Sofia Helin och fortsätter:

- Jag började tänka kring en grupp kvinnor som jobbar med sexualbrott och vad händer om deras förflutna krockar med vad de jobbar med. Det var början och därför fick serien heta Heder, så satte jag ihop idéerna med dessa fantastiska personerna som har skapat tv-serien Heder, säger Sofia Helin.

Alexandra Rapaport, Anja Lundqvist och Julia Dufvenius vidareutvecklade idén och skapade Heder som exekutiva producenter på produktionsbolaget Bigster för Viaplay.

- Underbart att så många hittat till vår serie. Häng kvar, det kommer mera, säger Anja Lundqvist.

Tredje avsnittet av Heder släpps på fredag på Viaplay. Serien kommer även senare i höst på TV3. Förutom thrillerserien finns NENT Groups companionpodcast Heder Podcast på I LIKE RADIO och där poddar finns.

Missa inte våra intervjuer med Eva Röse och Alexandra Rapaport, som båda har intressanta saker att säga som "Heder"!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL