Varför Taboo säsong 2 dröjer så länge

Varför Taboo säsong 2 dröjer så länge

  • HBO
Filmtopp
Uppdaterad 08 juli 2021 kl. 12:07 | Publicerad 16 oktober 2019 kl. 10:10

Nästa år kan vi äntligen få se Taboo säsong 2.

Foto: FX.

Den första säsongen av "Taboo" med Tom Hardy kom ut 2017, och trots att serien förnyades strax efter sin premiär har vi fortfarande inte fått se någon fortsättning. Säsong 2 förväntas dyka upp under andra halvan av år 2020 eller i början av 2021. Men varför dröjer det så länge?

 

Taboos nyckelförfattare Steve Knight uppdaterade media i maj 2017 med att han skriver så flitigt han bara kan på säsong 2. Där och då förväntades serien spelas in i början av 2018, men det året höll då inte i någon nypremiär. Nästa uppdatering kom från Knight i början av 2019 då han meddelade att säsong 2 mer eller mindre är färdigskriven, och att man kommer kliva in i produktion vid årets slut eller början av 2020.

Andra projekt har spelat stor roll i fördröjningen

De senaste åren har Steve Knight varit en väldigt upptagen man. Han har skrivit manuset till thrillern Serenity som han även regisserat, med Matthew McConaughey och Anne Hathaway i huvudrollerna. Likaså har han skrivit The Girl in the Spider's Web, som baseras på den fjärde boken i Millenium-serien. Utöver detta har han även varit med och utvecklat serien See med Jason Momoa och miniserien A Christmas Carol som just Tom Hardy arbetat på som producent. Som om detta inte vore tillräckligt med projekt, har Knight dessutom skrivit på den populära gangsterserien Peaky Blinders.

Tom Hardy har också varit involverad i flera projekt den senaste tiden: DunkirkVenom och ovan nämnda A Christmas Carol.

Där har du de främsta anledningarna att fortsättningen på Taboo dröjer. Andra projekt har helt enkelt prioriterats, framförallt av manusförfattaren Steve Knight.

Ifall Taboo säsong 2 börjar spelas in vid årets slut eller början av 2020 återstår att se. Vi håller dig uppdaterad kring när du kan förvänta dig premiären.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL