Troy Baker i The Last of Us: "Trodde att jag skulle vara en clicker"

Troy Baker i The Last of Us: "Trodde att jag skulle vara en clicker"

  • HBO
Eyla Runsten
07 mars 2023 kl. 13:03

Troy Baker gjorde rösten till Joel tv-spelen

I avsnitt åtta av HBO Max succéserie "The Last of Us" får vi stöta på James som spelas av Troy Baker, som även gjorde rösten till Joel i tv-spelen som serien är baserad på. Artikeln innehåller information om avsnitt 8 av "The Last of Us".

I avsnitt åtta av The Last of Us får vi bekanta oss med nya karaktärer och bland dem hittar vi James, som spelas av Troy Baker. Vad som gör Bakers medverkan lite extra anmärkningsvärd är att det är han som gör rösten till Joel (spelad av Pedro Pascal i serien) i tv-spelen.  Baker berättar om rollen han fick i HBO:s The Last of Us och hur producenterna hade en roll i åtanke specifikt för honom. Han tyckte även att det skulle bli en rolig utmaning för honom när han läste manuset för avsnittet.

– Jag älskar att spela en skurk för att kunna visa att han inte är en skurk. För om jag kan få tittarna att gilla James i en sekund, så får det dem att hata honom mer när jag behöver det. Jag älskar den dansen. Den är väldigt tilltalande för mig, säger Troy Baker i en intervju med Deadline

Troy Baker som James i The Last of Us
Troy Baker som James i "The Last of Us". Foto: HBO.

I intervjun förklarar Baker också att han presenterades möjligheten att få medverka i serien, men att han inte hade räknat med en såpass betydande roll som han fick.

– Jag trodde jag skulle vara en clicker (en infekterad i det tredje infektionsstadiet). Så det här är en uppgradering, säger Baker om sin roll.

Baker pratar även om att jobba med Bella Ramsey (Ellie) och hur exalterad han är för att avsnitt åtta, för då får tittarna se honom spela rollen som James, men Ramsey får även visa vad hon går för, vilket Troy Baker tycker är läskigt men otroligt spännande.

I sin nära relation med producenterna och serieskaparna Neil Druckmann och Craig Mazin berättar han hur de verkligen trodde på att storyn kunde bli en succé även för dem som aldrig skulle plocka upp en tv-spelkontroll.

Du kan streama "The Last of Us" på HBO Max.

Mer läsning:

Disable checkingPremium suggestions

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL