TIPS: Efterlängtad streamingpremiär för årets största biofilm

TIPS: Efterlängtad streamingpremiär för årets största biofilm

  • HBO
Emil Oscar Rasmussen
14 december 2023 kl. 06:12

I morgon är det äntligen dags!

I morgon, fredagen den 15 december, är det äntligen dags för årets största biosuccé att hitta till en av de stora streamingtjänsterna – det är framgångssagan "Barbie" som gör debut på HBO Max.

Det har varit en och annan gigantisk blockbuster som har slagits om vår uppmärksamhet på biomarknaden under året. Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One, Indiana Jones and the Dial of Destiny, Oppenheimer, Fast X och Guardians of the Galaxy Vol. 3 är bara några av dem.

Alla dessa filmer återfinns på den globala topplistan över årets mest inkomstbringande biofilmer, men ingen av dem placerar sig på översta pallplats. Det gör istället en film som ingen på förhand kunde tro skulle bli årets allra största biosuccé. Vi pratar givetvis om fenomenet Barbie, Greta Gerwigs smått skruvande live-action-film om den klassiska dockan, med Margot Robbie i huvudrollen.

Den uppskattade filmen har fortsatt att locka biobesökare långt in på hösten, och framgångarna har sedan fortsatt på den digitala hyr- och köpmarknaden. Men nu är det äntligen dags för filmen att även göra entré hos en av de stora streamingtjänsterna.

TIPS: Efterlängtad streamingpremiär för årets största biofilm
Foto: Warner Bros.

Missa inte den efterlängtade streamingpremiären för Barbie – kommer till HBO Max på fredag

Fredagen den 15 december landar Barbie äntligen på HBO Max i Sverige. Filmen var långt innan sin premiär en snackis på grund av sin stjärnspäckade rollista och alla rykten om att den skulle bjuda på någonting utöver det vanliga, men att Barbie skulle bli en så stor framgångssaga som den blev var det inte många som kunde ana.

Den enda filmen som egentligen är nära Barbie när det kommer till biointäkter under 2023 är Super Mario Bros. Filmen, därefter är det ett relativt stort glapp ner till Oppenheimer på tredjeplatsen.

Såväl Barbie som Oppenheimer fick som bekant en extra skjuts på biomarknaden under sommaren tack vare att de släpptes samtidigt och "Barbenheimer" blev en bionyhet på allas läppar.

De 5 största biosuccéerna i världen 2023*:

  1. Barbie – 1,44 miljarder dollar
  2. Super Mario Bros. Filmen – 1,36 miljarder dollar
  3. Oppenheimer – 951 miljoner dollar
  4. Guardians of the Galaxy Vol. 3 – 846 miljoner dollar
  5. Fast X – 705 miljoner dollar

*Baserat på data från 2023-12-13.

"Barbie" finns att streama på HBO Max i Sverige med premiär fredagen den 15 december.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL