Nu på bio

Det senaste på biofronten!

The White Lotus Säsong 2

The White Lotus säsong 2 – Detta vet vi

  • HBO
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
12 augusti 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
12 augusti 2021

Den uppskrivna serien kommer tillbaka

Mike Whites nya serie hade nyligen premiär på HBO Nordic här i Sverige. Nu är det klart att The White Lotus säsong 2 blir verklighet.

Skådespelaren, regissören och manusförfattaren Mike White anses inom branschen att vara en av vår tids mest intressanta namn med titlar som Year of the Dog, Nacho Libre, School of Rock, Brad's Status och The White Lotus under bältet. Den sistnämnda titeln hade premiär i somras och har fått stor uppmärksamhet för sin blandning av humor, allvar och underliggande samhällskritik.

Här på Filmtopp fick den första säsongen fyra av fem i betyg med följande motivation:

"Under resans gång bjuds vi på alla möjliga mer eller mindre seriösa teman, spirituella uppvaknanden, skrattretande vackert foto och genomgående fint skådespel. Scenerna har en förmåga att växla mellan underhållande galenskap och gravallvarlig oro, på ett sätt som nästan känns som en mental tennismatch ibland… men som åtminstone för mig resulterar i en känsla av otroligt väl spenderad tid."

Den andra säsongen är ett oväntat besked

För den som inte vet handlar The White Lotus om en lyxresort på Hawaii där en gäst plötsligt dör och lastas ombord på planet hem. Tiden spolas tillbaka en vecka och vi får se vad som egentligen har hänt på hotellet och dess gäster och personal.

På rollistan ser vi skådespelare som Connie Britton, Jennifer Coolidge, Steve Zahn och Murray Bartlett. Serien är skriven, regisserad och producerad av Mike White.

Trots att serien först beskrevs som en miniserie rapporterar Variety att HBO har beställt The White Lotus säsong 2. Något som verkligen inte tillhör vanligheten, trots att vi har sett det hända några gånger under årens gång.

Satirserien kommer denna gången att följa en ny grupp med resenärer på ett annan av The White Lotus komplex. Samtidigt som detta innebär att vi får säga hej då till skådespelarensemblen från den första säsongen, säger Mike White till IndieWire att "några av dem kanske kommer tillbaka".

När The White Lotus säsong 2 kan förväntas att ha premiär är ännu inte klart.