The White Lotus Säsong 2

The White Lotus säsong 2 – Detta vet vi

  • HBO
Filmtopp
Uppdaterad 11 januari 2022 kl. 12:05 | Publicerad 12 augusti 2021 kl. 11:09

Den uppskrivna serien kommer tillbaka

Mike Whites hyllade HBO-serie har gjort stor succé i både Sverige och internationellt – och till allas glädje är det klart att "The White Lotus" säsong 2 blir verklighet.

Skådespelaren, regissören och manusförfattaren Mike White anses inom branschen att vara en av vår tids mest intressanta namn med titlar som Year of the Dog, Nacho Libre, School of Rock, Brad's Status och The White Lotus under bältet. Den sistnämnda titeln hade premiär sommaren 2021 och har fått stor uppmärksamhet för sin blandning av humor, allvar och underliggande samhällskritik.

Här på Filmtopp fick den första säsongen fyra av fem i betyg med följande motivation:

"Under resans gång bjuds vi på alla möjliga mer eller mindre seriösa teman, spirituella uppvaknanden, skrattretande vackert foto och genomgående fint skådespel. Scenerna har en förmåga att växla mellan underhållande galenskap och gravallvarlig oro, på ett sätt som nästan känns som en mental tennismatch ibland… men som åtminstone för mig resulterar i en känsla av otroligt väl spenderad tid."

För den som inte vet handlar The White Lotus om en lyxresort på Hawaii där en gäst plötsligt dör och lastas ombord på planet hem. Tiden spolas tillbaka en vecka och vi får se vad som egentligen har hänt på hotellet och dess gäster och personal.

På rollistan ser vi skådespelare som Connie Britton, Jennifer Coolidge, Steve Zahn och Murray Bartlett. Serien är skriven, regisserad och producerad av Mike White.

Den andra säsongen är ett oväntat besked

Trots att serien först beskrevs som en miniserie kunde Variety tidigt rapportera att HBO har beställt The White Lotus säsong 2, vilket också bekräftades snart därefter. Att en miniserie får uppföljande säsonger är något som verkligen inte hör till vanligheten, trots att vi har sett det hända några gånger under årens gång.

Satirserien kommer denna gången att följa en ny grupp med resenärer på ett annat av The White Lotus komplex. Samtidigt som detta innebär att vi får säga hej då till skådespelarensemblen från den första säsongen, säger Mike White till IndieWire att "några av dem kanske kommer tillbaka". Vi kan dessutom trösta oss med att säsong 2 också kommer att ha nya, spännande skådespelare.

Två skådespelare som är bekräftade för den kommande säsongen är Michael Imperioli, mest känd för sin roll som Christopher i The Sopranos, och Aubrey Plaza, som slog igenom på allvar som April i Parks and Recreations. Det ryktas också att Jennifer Coolidge kommer att återvända i den andra säsongen av The White Lotus.

När The White Lotus säsong 2 kan förväntas att ha premiär är ännu inte klart.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL