Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
 KLART: Då har The Last of Us premiär på HBO Max

KLART: Då har The Last of Us premiär på HBO Max

  • HBO
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 november 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 november 2022

Snart är det äntligen dags!

HBO:s originaldramaserie "The Last of Us" har snart premiärpå HBO Max. Serien i nio delar är baserad på det kritikerrosade spelet med samma namn.

The Last of Us utspelar sig tjugo år efter att den moderna civilisationen har blivit förstörd. Joel, en härdad överlevare, får i uppdrag att smuggla ut 14-åriga Ellie från en hårt reglerad karantänzon. Vad som till en början verkar vara ett enkelt jobb förvandlas snart till en brutal och förkrossande resa där de måste lita på varandra för att överleva. 

Se trailern till "The Last of Us" här nedan:

I rollerna ser vi Pedro Pascal som Joel, Bella Ramsey som Ellie, Gabriel Luna som Tommy, Anna Torv som Tess, Nico Parker som Sarah, Murray Bartlett som Frank, Nick Offerman som Bill, Storm Reid som Riley, Merle Dandridge som Marlene, Jeffrey Pierce som Perry, Lamar Johnson som Henry, Keivonn Woodard som Sam, Graham Greene som Marlon, Elaine Miles som Florence och Ashley Johnson som Troy Baker.

Baseras på kritikerrosat spel

TV-serien The Last of Us är skriven och exekutivt producerad av Craig Mazin (Chernobyl) och Neil Druckmann och baseras på det kritikerrosade spelet med samma namn, utvecklat av Naughty Dogs. Spelet släpptes 2013 och blev en enorm succé med ett kritikersnitt på 95 av 100. En mycket efterlängtad uppföljare släpptes 2020 med stor framgång hos kritikerna – 93 av 100 i snitt – även om en del kritik riktades från fansen mot spelets mer kontroversiella delar. Om The Last of Us blir en framgång är det inte otänkbart att även det andra spelet blir en del av HBO:s TV-serie.

"The Last of Us" har premiär den 16 januari på HBO Max.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL