Nu på bio

Det senaste på biofronten!

The L Word: Generation Q - Nygammal HBO-serie om HBTQ-kvinnors liv

The L Word: Generation Q - Nygammal HBO-serie om HBTQ-kvinnors liv

  • HBO
Rasmus Torstensson | Nyhet
13 december 2019
Rasmus Torstensson | Nyhet
13 december 2019

"The L Word: Generation Q" - HBO satsar på fortsättning av kultserie.

Nyligen släpptes premiäravsnittet av "The L Word: Generation Q" på HBO, uppföljaren till HBO-serien "The L Word". Den senare gick under radarn när den kom 2004 men har med tiden blivit kult. Nya "Generation Q" berättar, precis som tidigare, om några HBTQ-kvinnors jakt på karriär, kärlek och lycka i dagens Los Angeles.

Bild på Leisha Hailey från HBO-serien The L Word: Generation Q.
Foto: HBO

Personligen har jag inte sett den föregående serien från 00-talet. Men efter en snabb sökning på nätet är förstår jag vad den första serien kommit att betyda för många.

Tack vare IMDb (som så ofta är räddaren i nöden) står det dock klart att flertalet gamla karaktärer återvänder. I det första avsnittet syns både Alice Pieszecki (Leisha Hailey) och Bette Porter (Jennifer Beals), som numera är ett par. Men det introduceras även ett antal karaktärer som är helt nya bekantskaper. En av dessa är Sarah Finley, som nykomlingen Jacqueline Toboni spelar med stark karisma. Positivt är också att skaparna av originalserien återvänder och har skrivit manuset till piloten.

Rörig pilot

Trots det är listan av namn på manussidan denna gången betydligt längre. Det svårt att blunda för faktumet att det första avsnittet av The L Word: Generation Q är väldigt rörigt. Storymässigt är det som oinsatt svårt att hänga med i svängarna. Därtill tycker jag att hela serien verkar omges av en märkbar såpopera-känsla i sättet den är filmad. Något som jag har mycket svårt för. Hur som helst är serien välproducerad eftersom HBO som bekant har en tendens att skjuta extra kvalité i sina produktioner.

Det blir tydligt att folket bakom The L Word: Generation Q är fans av originalet och således främst återupplivat serien för likasinnade. För oss oinsatta är det svårt att hoppa på tåget, speciellt eftersom att det inte går att se originalserien via HBO-Nordic. Men om du sett The L Word och gillade den kommer du inte bli besviken. Om inte - se då något annat istället. Varför inte den fantastiska reinkarnationen av ett annat populärkulturellt fenomen, Watchmen? Den ligger också på HBO just nu. Vår recension läser du här!

Har du sett premiäravsnittet av The L Word: Generation Q? Har du sett originalet och isåfall, vad tyckte du?