Succession säsong 5 – därför blir det ingen fortsättning

Succession säsong 5 – därför blir det ingen fortsättning

  • HBO
Filmtopp
28 maj 2023 kl. 12:38

Skaparen delar sin vision för serien

Hoppas du på att få se "Succession" säsong 5? Då gör du det förgäves. Serien, vars fjärde säsong har gått i mål, är nu nedlagd av HBO.

Det har varit en enda lång framgångssaga för Succession, HBO Max flaggskepp som vunnit 13 emmystatyetter sedan sin premiär 2018. Efter ett sista och extra långt avsnitt som avslutar den fjärde säsongen kan vi konstatera att serien nu går i mål för gott. Nej, det finns inga planer på Succession säsong 5 och nedan finner du förklaringen. 

Succession säsong 5 – därför blir det ingen fortsättning
Foto: HBO Max.

Därför uteblir Succession säsong 5

Vi ska hålla oss borta från spoilers, men du som sett färdigt serien vet att den avrundar sin huvudsakliga berättelse. Samtidigt finns det karaktärer produktionen hade kunnat bygga vidare på, men detta verkar inte vara av intresse för seriens överhuvud. I en intervju med The New Yorker berättar skaparen Jesse Armstrong att han aldrig varit särskilt intresserad av att låta serien pågå över många säsonger då han vill avsluta den på topp. 

– Du vet, det finns ett löfte i titeln Succession. Jag har aldrig trott att den skulle kunna pågå för evigt. Slutet har alltid funnits lite närvarande i mina tankar. Sedan säsong 2 har jag försökt tänka: Är det nästa säsong, eller den efter det, eller är det den därefter?, säger Armstrong till tidningen och fortsätter vidare kring hur han och sitt team har dividerat runt en eventuell fortsättning:

– Vi hade kunnat göra ett par kortare säsonger eller två till säsonger. Eller så hade vi kunnat hålla på i evigheter och låta serien ha bra och dåliga veckor. Eller göra något mer kraftfullt och komplett, och avsluta på ett starkt sätt. Och det var alltid mitt föredragna alternativ.

Nej, av allt att döma blir det ingen "Succession" säsong 5. Filmtopp uppdaterar dig om läget på något sätt skulle ändras. 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL