Chockartade sexbilden i The Idol – med Johnny Depps dotter Lily-Rose

Sexet med The Weeknd och Lily-Rose Depp i HBO:s The Idol hånas extremt

  • HBO
Emil Oscar Rasmussen
30 juni 2023 kl. 14:00

Det fortsätter att hagla in hån mot HBO-serien The Idol

HBO-serien "The Idol" har ifrågasatts sedan innan sin premiär på grund av sitt sexuella innehåll. När fyra avsnitt nu har släppts har ilskan mot serien med The Weeknd och Lily-Rose Depp på många håll förvandlats till skratt – hån mot sexscenerna i HBO-serien fortsätter att hagla in.

Den kontroversiella HBO-serien The Idol hade världspremiär på Cannes Film Festival tidigare i våras och har ifrågasatts kraftigt sedan dess, redan innan den blev tillgänglig att streama. Större delen av kritiken har kretsat kring det sexuella innehållet i serien, som har beskrivits som både tortyrporr och våldtäktsromantiserande.

Mycket av den kritiken har kvarstått sedan premiären, men efter att det andra avsnittet släpptes häromveckan har sågningarna av The Idol till viss del tagit ny form. Sexscenerna ifrågasätts fortsatt, men i allt högre utsträckning har kritiken blivit alltmer präglad av hån och gliringar.

Sexet med The Weeknd och Lily-Rose Depp i HBO:s The Idol hånas extremt
Foto: HBO.

Sexscenerna i HBO:s The Idol med The Weeknd och Lily-Rose Depp fortsätter att hånas

Alla hån mot HBO-serien tog fart på allvar bland journalister och på sociala medier i samband med premiären av det andra avsnittet, som inkluderar en numera omtalad sexscen. I scenen, som involverar huvudrollsinnehavarna Abel "The Weeknd" Tesfaye och Lily-Rose Depp, tittar den förstnämndas karaktär på när Depps karaktär onanerar, samtidigt som han pratar "snuskigt" med henne. The Weeknds obekväma repliker i scenen bidrog till att den blev så uppmärksammad och gjorde till synes att många hade svårt att hålla sig för skratt.

"Två barn i en trenchcoat"

Lucy Ford på brittiska GQ gick så långt som att kalla sekvensen för "historiens värsta sexscen", som del av en dräpande och hånfull kritik av serien. Fords text svingar vilt mot såväl The Weeknd som medskaparen Sam Levinson (Euphoria).

– Att avsnittets klimaxscen (metaforiskt såklart, med tanke på att ingen kommer i den här serien) avslutas efter samlag med att Depp är topless och Tesfaye fortfarande har skjortan knäppt upp till halsen är beviset på att Levinson och Tesfaye bara är två barn i en trenchcoat, skriver Ford. För dem är sex det följande: "En kvinna blir upphetsad av att en man existerar, sen händer något kladdigt och konstigt i mitten (vi avslöjar inte vad det är, men tro oss, vi har definitivt haft sex förut). Och sen slutligen, när det är över, låter hon dem veta att hon aldrig har haft en bättre stund i livet."

Nya hån efter avsnitt 4

Alla håller inte med Ford och andra kritiker om att scenen är riktigt illa, men faktum är att hånen fortsätter att hagla in och nya artiklar att skrivs om den. Efter det senaste avsnitten har gliringarna dessutom tagit fart på nytt.

I en scen i avsnitt fyra smeker och tillfredsställer The Weeknds karaktär Depps, Jocelyn, under tiden som hon befinner sig i inspelningsstudion, med flertalet åskådare – och sekvensen har väckt en hel del reaktioner.

– Den här scenen fick mig att skratta så hårt att mitt bakhuvud gjorde ont, skriver exempelvis en Twitter-användare.

"The Idol" finns att streama på HBO Max.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL