Nu på bio

Det senaste på biofronten!

HBO gör serie på The Last of Us

HBO gör serie på The Last of Us

  • HBO
Kristian Andersson | Nyhet
06 mars 2020
Kristian Andersson | Nyhet
06 mars 2020

Hyllade TV-spelet blir serie.

Chernobyl-skaparen Craig Mazin och Neil Druckmann kommer tillsammans att skapa en serie på det enormt populära TV-spelet "The Last of Us".

The Last of Us
Foto: Sony Computer Entertainment.

TV-spelet The Last of Us som gavs ut 2013 anses vara ett av de bästa under 2010-talet. Nu ska Craig Mazin, som skapat HBO-serien Chernobyl, göra serie utav det hela. Han utvecklar projektet tillsammans med Neil Druckmann som varit med och gjort spelet, rapporterar Cnet.

– Neil är utan tvekan den bästa storyutvecklaren inom spelbranschen och The Last of Us är hans magnum opus. Det har länge varit en dröm för mig att få adaptera hans verk, säger Mazin i ett pressmeddelande. 

Det berömda spelet utspelar sig i en postapokalyptisk tid där huvudkaraktärerna Joel och Ellie beger sig ut på en resa för att hitta ett botemedel mot den smitta som spridit sig i USA och förvandlat majoriteten av befolkningen till zombie-liknande varelser. Spelet har fått mycket beröm för dess karaktärsutveckling och välskrivna story. Spelet har också fått en uppföljare, The Last of Us 2. 

HBO:s team kommer att samarbeta med spelets utvecklare på Naughty Dog. När vi kan förvänta oss att se det första avsnittet är i dagsläget oklart.