House of the Dragon till Sverige – så träffar du stjärnorna

House of the Dragon säsong 2 blir kortare – så många avsnitt kapas

  • HBO
Filmtopp
29 mars 2023 kl. 07:03

Beskrivs som ett strategiskt beslut

Efter framgångarna med "Game of Thrones" visade sig "House of the Dragon" bli en dundersuccé för HBO. Nu pågår arbetet med den andra säsongen, men enligt uppgifter blir den kortare än sin föregångare.

House of the Dragon säsong 2
Foto: HBO Max

Under fjolåret utspelades ett nytt slag i streamingkriget när House of the Dragon fick premiär samtidigt som Sagan om ringen: Maktens ringar. Den ena en HBO-serie, den andra en Prime Video-produktion. Båda två blev enorma succéer, men vilken som var bäst diskuterades flitigt.

Maktens ringar fick helt klart mer kritik på sociala medier, som ofta riktades mot att seriens skapare anses tagit sig kreativa friheter när det kommer till karaktärs- och världsuppbyggnad. Ofta med Peter Jacksons filmer som utgångspunkt, snarare än Tolkiens historier och anda.

House of the Dragon, som är en prequelserie till Game ot Thrones, togs emot betydligt mer varsamt, vilket förmodligen berodde på att serien mer troget följde sin föregångare rent tonmässigt.

I skrivande stund har House of the Dragon 8,5 av 10IMDb av totalt 320 000 röster. Att förväntningarna är stora på den andra säsongen är knappast någon överdrift.

House of the Dragon säsong 2 blir kortare

Nu rapporterar Deadline att en källa till dem säger att House of the Dragon säsong blir kortare än den första säsongen. Istället för att bestå av tio avsnitt, som sin föregångare, kommer den att vara åtta avsnitt lång. Enligt källan var det först tänkt att göra tio avsnitt, vilket också står utskrivet på säsongens IMDb-sida, men nu väljer man att plocka bort två stycken för att smidigare bädda för en tredje säsong. Seriens skapare Ryan J. Condal, ska tillsammans med George R.R. Martin, ha tagit ett steg tillbaka för att se över storyns helhet och hitta de bästa övergångarna mellan säsongerna och besluta om vilka strider som ska vara inkluderade och när.

Då släpps de nya avsnitten

Något exakt datum för när House of the Dragon säsong 2 får premiär vet vi inte i dagsläget, men estimerat kommer det att ske först under sommaren 2024.

Vi håller dig uppdaterad så fort vi vet mera.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL