Sommarens största biopremiärer – juni, juli, augusti

Nästa Jurassic World regisseras av mannen bakom Rogue One

  • HBO
25 februari 2024 kl. 09:02

Star Wars-regissören tar över rodret

Efter att "Deadpool 2"-regissören David Leitch hoppat av kommer den nya "Jurassic World 4" istället att regisseras av av Gareth Edwards, som ligger bakom succéfilmer som "Godzilla" och "Rogue One: A Star Wars Saga".

Gareth Edwards ersätter den tilltänkta David Leitch, som tackade nej till rollen som regissör på grund av att hans vision för filmen inte delades av Universal Pictures. Samtidigt återvänder David Koepp, manusförfattaren bakom originalet Jurassic Park från 1993, inför den kommande filmen.

Gareth Edwards ligger också bakom flera andra framgångsrika filmer, bland annat Godzilla och Rogue One: A Star Wars Saga och har därmed stor erfarenhet av massiva produktioner som Jurassic World. Hans senaste film The Creator (2023) har blivit Oscarsnominerad och går att streama hos Disney+.

Sam Neill i Jurassic World
Sam Neill i "Jurassic World". Foto: Universal Pictures

Ännu inget datum för produktionsstart

Jurassic World 4 är den sjunde filmen inom franchisen och sägs markera en "ny era" av Jurassic World-filmer, skriver ScreenRant. Filmen är tänkt att fortsätta berättelsen där den senaste filmen, Jurassic World: Dominion (2022), slutade.

Filmen produceras av Steven Spielberg genom Universal Pictures och Amblin Entertainment, men inga skådespelare har tillkännagivits ännu. Inte heller är något datum för inspelningsstart fastställt, men sett till att premiärdatumet redan är bestämt till den 2 juli 2025 är chansen stor att inspelningarna kommer att börja snarast.

Under tiden går originalet "Jurassic Park" att streama hos flera streamingtjänster.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL