House of the Dragon till Sverige – så träffar du stjärnorna

HBO Max är den mest uppskattade streamingtjänsten

Filmtopp
05 oktober 2023 kl. 08:10

Netflix tappar mark på rankingen

Enligt Whip Medias åriga undersökning är HBO Max den mest uppskattade streamingtjänsten i USA. Värre ser det ut för Netflix som faller ned till sjätte plats.

Med alla de aktörer som slagit sig in på marknaden med full kraft, och det ekonomiska pusslandet, är streamingkriget nu blodigare än vad det någonsin varit. För användarnas del har den hårda konkurrensen kombinerat med inflationen inneburit en hel del förändringar, från färre nya titlar och tittarfavoriter som fått gå i graven till högre prenumerationskostnader. Så hur ser det ut mellan streamingtjänsterna, vilka går vinnande ur striden så som den ser ut för stunden? 

HBO Max är den mest uppskattade streamingtjänsten
Foto: HBO Max.

HBO Max är den mest uppskattade streamingtjänsten

Genom Whip Medias undersökning för 2023 kan vi se att HBO Max (eller "Max" som den heter i USA) är bäst omtyckt på den amerikanska marknaden, som är den allra största inom streaming. 88% av de som deltagit i undersökningen anser sig vara nöjda med tjänsten. Strax efter på andraplats hittar vi Disney-ägda streamingtjänsten Hulu med 87% nöjdhet. Fortsättningsvis följer Disney+ (85%), Apple TV+ (81%) och Paramount+ (79%). Netflix hittar vi först på en sjätteplats med 77%, vilket är en sänkning med 3% mot föregående år.

Den främsta anledningen att HBO Max är den streamingtjänst som gör flest prenumeranter nöjda är dels kvaliteten på innehållet, men också variationen. Det ska dock vara sagt att tjänsten – även om den är etta – har tappat sex procentenheter sedan 2022 där den hade hela 94% nöjda kunder. 

Att Netflix har sjunkit ordentligt från sina starka 90% år 2021 har enligt undersökningen att göra med sina prishöjningar att göra. 

Apple TV+ är den streamingtjänst som vuxit mest på de amerikanska prenumeranterna. 2021 låg man tillsammans med Peacock allra sämst till med 62% nöjdhet. Deras ökning sedan dess gör dem till den tjänst med starkast uppåtkurva.

NÄSTA ARTIKEL