House of the Dragon säsong 2 – Detta vet vi!

House of the Dragon säsong 2 – Detta vet vi!

  • HBO
Uppdaterad kl. 19:10 | Publicerad 24 oktober 2022 kl. 16:10

Nya storsatsningen tågar vidare

"House of the Dragon" har tagit slut för den här gången, men tack och lov kommer vi att få mera. Här är allt vi vet om "House of the Dragon" säsong 2.

HBO:s nya satsning House of the Dragon visade sig bli exakt den pangsuccé streamingtjänsten väntat på efter att Game of Thrones avslutades. Redan efter att det första avsnittet hade premiär bestämde sig streamingtjänsten för att ge grönt ljus för House of the Dragon säsong 2.

Och varför skulle de inte fortsätta sagan om den mäktiga Targaryan-släkten. Premiäravsnittet sågs trots allt av hela 10 miljoner tittare, vilket var en total smocka till den tidigare rekordhållaren, Euphoria, vars senaste säsongspremiär hade 6,6 miljoner tittare.

House of the Dragon är den överlägset största premiären i historien på HBO och HBO Max i Sverige, den slår alla tidigare rekord, säger en talesman för HBO Max.

House of the Dragon säsong 2

Stolta över framgångarna med nya säsongen

HBO:s dramachef Francesca Orsi säger följande om seriens framgångar:

– Vi är mer än stolta över vad hela teamet åstadkommit med säsong ett. Våra fenomenala skådespelare och vårt crew åtog sig en enorm utmaning och överträffade alla förväntningar och levererade en serie som redan etablerat sig som en måste-se-serie. 

Bland skaparna bakom serien hittar vi författaren George R. R. Martin som skrivit samtliga Game of Thrones-böcker, men även Ryan Condal, känd för actionfilmen Rampage och serien Colony, som haft en stor producentroll.

House of the Dragon säsong 2
"House of the Dragon". Foto: HBO Max.

Då kommer House of the Dragon säsong 2

Trots det enorma trycket har HBO bestämt sig för att träda varsamt fram med utvecklingen av House of the Dragon säsong 2. Enligt uppgifter förväntas nämligen inte inspelningen att avslutas förrän sommarslutet nästa år, vilket innebär att de nya avsnitten troligtvis inte får premiär förrän 2024. Förhoppningsvis behöver vi inte vänta lika länge mellan säsong två och tre när det väl blir dags.

House of the Dragon säsong 2
Vad händer i "House of the Dragon" säsong 2? Foto: HBO Max.

Vad händer i House of the Dragon säsong 2?

Utan att avslöja för mycket kan vi säga att vi i den nästa säsongen kan förvänta oss en hel del mer strider och betydligt fler imponerande drakscener. Vi kan också förvänta oss att berättelser tar sig längre bort från King's Landing för att involvera de andra husen i Westeros.

Vi håller dig uppdaterad så fort vi vet mer om "House of the Dragon" säsong 2.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL