Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
KLART: Då släpps The Gilded Age säsong 2

KLART: Då släpps The Gilded Age säsong 2

  • HBO
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
24 augusti 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
24 augusti 2023

Downton Abbey-skaparens serie återvänder

I höst kommer HBO-dramaserien The Gilded Age tillbaka med sin andra säsong i åtta delar och nu släpps de första bilderna från säsong två. Serien är skapad av Julian Fellowes (Downton Abbey) och får premiär på HBO Max 30 oktober.

I USA var The Gilded Age ("förgyllda åldern") en period av enorm ekonomisk förändring och av stora konflikter mellan gamla och helt nya system. Säsong två av The Gilded Age börjar på påskmorgonen år 1883, med nyheten om att Bertha Russells ansökan om en loge på Academy of Music har blivit avvisad.

Under säsongens åtta avsnitt följer vi med när Bertha utmanar Mrs. Astor och det gamla systemet och arbetar för att inte bara etablera sig i societeten, utan även potentiellt inta en ledande roll i den. George Russell tar upp sin egen strid med en växande fackförening på sin stålfabrik i Pittsburgh. I Brook House fortsätter Marian sin resa för att hitta sin plats i världen genom att i hemlighet undervisa på en flickskola, medan Ada överraskande inleder en ny romans. Självklart godkänner Agnes inget av detta. I Brooklyn börjar familjen Scott läka efter en chockerande upptäckt och Peggy tar fram sin aktivistanda genom sitt arbete med T. Thomas Fortune på tidningen NY Globe.

Skapad av Downton Abbey-författaren

Rollistan inkluderar bland andra Carrie Coon, Christine Baranski, Cynthia Nixon, Morgan Spector, Louisa Jacobson, Denée Benton, Ben Ahlers, Michael Cerveris, Kelley Curran, Taissa Farmiga, Jack Gilpin, Matilda Lawler och Robert Sean Leonard.

The Gilded Age är skapad och skriven av Downton Abbey-författaren Julian Fellowes, som också är exekutiv producent tillsammans med Gareth Neame, David Crockett, Michael Engler, Bob Greenblatt, Sonja Warfield och Salli Richardson-Whitfield. Michael Engler är också regissör och Sonja Warfield har varit med och skrivit manus.

"The Gilded Age" säsong 2 har premiär den 30 oktober på HBO Max.

NÄSTA ARTIKEL