Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hyllade komediserien Silicon Valley läggs ner

Hyllade komediserien Silicon Valley läggs ner

  • HBO
Eric Diedrichs | Nyhet
01 juni 2019
Eric Diedrichs | Nyhet
01 juni 2019

Den sjätte säsongen av Silicon Valley uppges bli den sista.

Silicon Valley HBO Nordic.
Snart är det dags att säga hej då till gänget i Silicon Valley. Foto: HBO Nordic.

Senare i år återvänder HBO:s framgångsrika komediserie "Silicon Valley" med sin sjätte säsong. Nu uppger seriens showrunners Mike Judge och Alec Berg, att den också blir seriens sista.

HBO:s komediserie Silicon Valley började sändas 2014 och har sedan dess fått sig en hängiven fanskara. I serien får vi följa tekniksnillet Richard Hendricks resa mot framgång i ingenjörs-mekkat Silicon Valley – födelsestaden för tech-jättar som Google, Apple och eBay.

Företaget han frontar heter Pied Piper och drömmen är att revolutionera nätet med en unik kompressionsalgoritm, som kan förändra allt. Till sin hjälp har han sina trofasta arbetskamrater Gilfoyle, Dinesh, Jared och Erlich. Men vägen till framgång är lång och snårig. Inte minst efter att den självcentrerade kungen av teknikstaden, Gavin Belson, får nys om sina uppstigande konkurrenter.

Har blivit en kritikerfavorit.

Serien har under åren skövlat en hel del framgång. På meritlistan ser vi exempelvis två Golden Globe-nomineringar och 35  Emmy-nomineringar (varav två vinster). Den har också blivit en stor kritikerfavorit. med ett nuvarande snittbetyg på 85 av 100 på Metacritic baserat på 75 recensioner.

Även Filmtopp ställer sig i hyllningskören, med viss reservation för seriens femte säsong. Kärnan av recensionen kan sammanfattas med följande utdrag – "Den femte säsongen av Silicon Valley har några riktigt roliga stunder, men aldrig tidigare har serien känts så här desperat. Råder det kris i författarstugan?".

Silicon Valley säsong 6 blir den sista.

Nu rapporterar TV-Guide att den nästkommande säsongen blir den sista. Därtill avslöjar de också att den sjätte och avslutande säsongen blir den kortaste. Totalt blir det sju avsnitt istället för åtta till tio, som de tidigare säsongerna har legat på.

Om beslutet har något att göra med att en av seriens stjärnor T.J. Miller abrupt lämnade produktionen inför inspelningen av säsong 5, vet vi inte. Författarna hade uppenbara problem med att lappa ihop den föregående säsongen, och kanske har de insett att Silicon Valley inte kommer att vara detsamma utan karismatiske Miller ombord.

"Vi kommer att desperat sakna serien, men vi har alltid låtit Pied Pipers resa leda vägen, och den sjätte säsongen känns som ett passande avslut. Vi är för evigt i skuld till vår otroliga ensemble, produktionsteam och samarbetspartners på HBO", säger seriens showrunners Mike Judge och Alec Berg.

Vad tycker du om att Silicon Valley säsong 6 blir den allra sista? Hade du hellre sett fler säsonger?