House of the Dragon till Sverige – så träffar du stjärnorna

House of the Dragon-skaparen avslöjar hemlighet om säsong 2

  • HBO
08 mars 2023 kl. 12:00

George R.R. Martin beundrar drakarna i House of the Dragon: "De har personlighet"

Efter några kommentarer från författaren George R.R. Martin angående HBO-serierna "Game of Thrones" och "House of the Dragon", avslöjade Ryan Condal, en av skaparna av "House of the Dragon" en spännande detalj inför säsong 2 av serien.

I tisdags, på ett HBO-even, erkände fantasyförfattaren George R.R. Martin att han inte var imponerad av drakarna i Game of Thrones. Upphovsmannen till franchisen berättade att alla såg mer eller mindre likadana ut. Däremot hade mycket gott att säga om drakarna i prequel-serien House of the Dragon.

– De hade personlighet, förklarade Martin på eventet, enligt Deadline. De kändes levande, vilket var ett stort nöje för mig. 

House of the Dragon-skaparen avslöjar hemlighet om säsong 2
Foto: HBO.

House of the Dragon-skaparen avslöjar – fler drakar i säsong 2

Med tanke på George R.R. Martins uppskattning av drakarna i den första säsongen av House of the Dragon lär författaren bli glad över att Ryan Condal, en av skaparna bakom av prequel-serien, avslöjade att hela fem nya drakar förväntas att ta plats i seriens andra säsong. Produktionen av säsong 2 har inte påbörjats ännu och den förväntas inte släppas innan vintern 2024. HBO-chefen Casey Bloys förklarar att de vill se till att de fortsätter serien på rätt sätt.

– Min främsta prioritet är ett bra manus, sa han till Variety. Jag vill fokusera på att släppa serien med ett manus som vi är nöjda med. 

Inför House of the Dragon erkände George R. R. Martin att serien endast är löst baserad på hans Fire & Blood-roman. Serien tog små detaljer från boken och utvecklade de vidare. Enligt Martin var mycket av det “konstiga saker” som hände i säsong 1, samt väldigt “coola”, och han säger att han ångrar mycket att han inte var mer delaktig i produktionen. 

– Jag var tyvärr inte med på allt det roliga, sa Martin. Jag var i Santa Fe och arbetade på min nästa bok. 

Inspelningen av House of the Dragon är förväntad att börja snart.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL