House of the Dragon.

REKORD: Stor succé för House of the Dragon

  • HBO
23 augusti 2022 kl. 17:08

Nya Game of Thrones-serien hade största HBO-premiären

I går släpptes det första avsnittet av Game of Thrones-spinoffen "House of the Dragon" och fansens gensvar var enormt.

House of the Dragon utspelas ungefär 170 år innan händelserna Game of Thrones och hade i går en storslagen premiär på HBO Max. TV-seriens premiäravsnitt gjorde dundersuccé och slog föregående tittarrekotd med hästlängder.

I januari kunde vi rapportera att glädjen över att återse Euphoria ledde till att strömtjänstens plattform kraschade när 6,6 miljoner tittare slängde sig över premiäravsnittet under en och samma dag. I går sågs det första avsnittet av House of the Dragon av hela 10 miljoner tittare enbart i USA, vilket innebär ett nytt HBO-rekord.

– Det var underbart att se miljontals Game of Thrones-fans återvända till Westeros i går kväll. Vi är i extas över tittarnas positiva respons. Vi ser fram emot att dela med oss till publiken av vad George, Ryan och Miguel har på lager för resten av säsongen, säger Casey Bloy, innehållschef på HBO Max, i ett utlåtande.

På Filmtopp berömdes det första avsnittet medan de resterande som var tillgängliga för oss kritiker fick ett betydligt svalare mottagande.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL