Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Chockartade sexbilder i The Idol – med Johnny Depps dotter Lily-Rose

HBO skrotar The Idol efter en säsong: "Skulle inte bli så"

  • HBO
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
29 augusti 2023
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
29 augusti 2023

Omedelbar punka för Euphoria-skaparens serie

"The Idol" blir en kortlivad HBO-produktion. Nu meddelar TV-bolaget att serien skrotas efter en säsong, trots att det, enligt en av seriens stjärnor, aldrig var tanken.

Mycket har skrivits om HBO-serien The Idol och sällan i positiva toner. Faktum är att Filmtopps recension av premiäravsnittet var landets mest positiva – trots att det bara var en trea som delades ut.

IMDb har The Idol 4,8 av 10 i betyg och i Metascore, som är en sammanslagning av vad engelskspråkiga kritiker tycker, ligger snittet på 28 av 100. Publikvärdet på Rotten Tomatoes är 41 procent, medan kritikersnittet är nere på smärtsamma 19 procent.

The Idol
Lily Rose Depp och "The Weeknd" i The Idol. Foto: HBO

HBO skrotar The Idol efter en säsong: "Skulle inte bli så"

Serien, som är skapad av Abel "The Weeknd" Tesfaye, Reza Fahim och Euphoria-skaparen Sam Levinson, med Lily Rose Depp i huvudrollen, har fått hård kritik för svagt skådespel och att tittare har upplevt seriens innehåll som sexistiskt.

Att det har varit en provokativ produkt är också HBO medvetna om, som nu väljer att lägga ner serien efter bara en säsong.

– The Idol var en av HBO:s mest provokativa originalserien, och vi är nöjda över publikens starka respons. Efter mycket övervägande, har HBO, så väl som skaparna och producenterna valt att inte gå vidare med en andra säsong. Vi är tacksamma för skaparna, skådespelarna och teanet för deras fantastiska arbete, säger en talesperson för HBO.

Seriens ena skådespelare Da’Vine Joy Randolph säger till THR att hon "vet att det inte skulle bli så" att det aldrig var tänkt för serien att bli en miniserie. Hon delar sedan med sig av sitt missnöje med seriefinalen:

– Det kändes som en avslutning på en helt annan serie. Det finns en oavsedd avsaknad av riktning i säsongen, vilket går emot projektets självsäkerhet.

Trots sina kontroverser var "The Idol" något av en tittarmagnet för HBO. Det första avsnittet sågs av 7 miljoner abonnenter.

NÄSTA ARTIKEL