Lust

HBO Max gör svensk sex-komedi

  • HBO
Filmtopp
28 juni 2021 kl. 13:16

Med fokus på kvinnlig sexualitet

Inför HBO Max-lansering på våra breddgrader senare i år kan vi nu med glädje meddela att produktionen är igång på vår första svenska Max Original-serie "Lust".

Sofia Helin, Anja Lundqvist, Julia Dufvenius och Elin Klinga gör huvudrollerna i denna skamlöst roliga och smärtsamt ärliga komedi om kvinnor i 40-årsåldern som kämpar för att hålla lusten vid liv i en sexuellt frustrerad värld.

MER LÄSNING: Så bra är Netflix-serien Sex/Life

Anette (Helin), Nadia (Lundqvist), Ellen (Dufvenius) och Martina (Klinga) har varit vänner sedan barnsben. När hälsoutredaren Anette tar sig an en stor undersökning under den något tveksamma parollen ”Gör Sverige sexigt igen” väcks deras nyfikenhet och de börjar ifrågasätta sina egna sexliv. Har sex – eller bristen på det – någon inverkan på svenska kvinnors hälsa och var tog den svenska synden vägen i en vardag med schemalagt torsdagssex, karriärer, ungar, äktenskap, skilsmässor och kampen för att hålla sig frisk, ung och snygg?

Lust är regisserad av Ella Lemhagen, producerad av Sandra Harms och Karl Fredrik Ulfung och skriven av Frans Milisic Wiklund baserat på en idé av och i ett långvarigt och intimt samarbete med Åsa Kalmér, Julia Dufvenius, Sofia Helin och Anja Lundqvist. Exekutiva producenter för HBO Max är Christian Wikander och Camilla Curtis.

– I mitt barndomshem fanns det en bok i bokhyllan som var helt sönderläst av släktens alla flickor och kvinnor; sexundersökningen Hite-rapporten, bästsäljaren från 1976 av den amerikanska feministen Shere Hite. Att få en inblick i de vuxnas mest intima rum och förstå hur olika alla har det vad gäller sex var häpnadsväckande. När jag och mina vänner nu i vuxen ålder tog upp att vi faktiskt pratar med varandra om allt utom just om våra sexliv, mindes vi åter Shere Hites banbrytande sexundersökning. Det blev till långa samtal med mycket skratt. Det är ett så sårbart ämne och därför så befriande att få skratta åt tillsammans. Att para ihop en sexundersökning med en komediserie skapade ett fantastiskt kreativt rum och det blev vår serie Lust, säger Sofia Helin.

Lust kommer att få premiär i alla HBO Max länder i Europa senare i år.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL