Har The Weeknd baserat HBO-serien The Idol på Selena Gomez liv?

Har The Weeknd baserat HBO-serien The Idol på Selena Gomez liv?

  • HBO
Emil Oscar Rasmussen
01 juli 2023 kl. 16:00

Låter fansens teori rimlig?

Abel "The Weeknd" Tesfaye har fått motstå alla möjliga sorters kritik för HBO-serien "The Idol". Ett stycke kritik av det mer oväntade slaget har kommit i form av anklagelser om att han baserat serien på Selena Gomez liv.

Världsartisten Abel "The Weeknd" Tesfaye har sadlat om – åtminstone tillfälligt – från artist till skådespelare. Tesfaye spelar en av huvudrollerna i den kontroversiella HBO-serien The Idol. Utöver att axla en av huvudrollerna är The Weeknd också en av seriens skapare, vid sidan om Sam Levinson (Euphoria) och Reza Fahim.

The Weeknds nya satsning med tv-serien har blivit rejält omtalad, på gott och ont. Även om all publicitet garanterat har fått många tittare att nyfiket klicka igång serien, så är det långt i från alla rubriker som varit positiva. Tvärtom har tyckare och en del kritiker sågat serien skoningslöst – i första hand på grund av det sexuella innehållet.

Tesfaye själv har dessutom kritiserats för sitt skådespel, så att påstå att han haft det hett om öronen sedan premiären av The Idol är ingen överdrift. En specifik typ av kritik har sticker dock ut ur mängden, då den inte handlar om resultatet, utan varifrån artisten påstås ha hämtat inspiration till serien.

Har The Weeknd baserat HBO-serien The Idol på Selena Gomez liv?
Lily-Rose Depp och Abel "The Weeknd" Tesfaye i "The Idol". Foto: HBO.

Har The Weeknd baserat HBO-serien The Idol på exflickvännen Selena Gomez liv?

"The Idol" handlar om popartisten Jocelyn (spelad av Lily-Rose Depp), som påbörjar en desperat jakt på att upprätta sin status som en ikon inom musikvärlden, efter att ett nervöst sammanbrott under hennes senaste turné petade ner henne från tronen.

Ju fler avsnitt av serien som har kommit ut, desto mer övertygade har många fans blivit om att The Weeknd har hämtat inspiration till serien från Selena Gomez liv. Huruvida detta är sant eller inte får var och en avgöra, men teorin är inte så galen som den kan verka vid första anblick.

De två världskända artisterna har nämligen ett förflutet tillsammans, då de rapporterades dejta varandra under större delen av 2017, innan de bestämde sig för att gå skilda vägar i oktober samma år. Efter att ha sett The Idol anklagar många fans The Weeknd för att exploatera Gomez tidigare trauman, omkring tiden då de var ett par. Flera klipp som benar ut teorin har spridits på sociala medier – och det finns onekligen paralleller att dra mellan Jocelyn och Selena Gomez, även om The Idol-karaktären otvivelaktigt är fiktiv. 

Kolla in en fan-sammanställning av "bevisen" här:

Det har också pågått spekulationer om att karaktären Jocelyn ska vara inspirerad av Britney Spears, något som Sam Levinson däremot har förnekat.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL