Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Game of Thrones-stjärnan om mängden sexscener: "Blev avskräckt"

Game of Thrones-stjärnan om mängden sexscener: "Blev avskräckt"

  • HBO
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
22 mars 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
22 mars 2023

Tyckte att det förstörde berättandet

Skådespelaren Ciarán Hinds som gestaltade Mance Rayder i HBO:s moderna fantasyklassiker "Game of Thrones". Nu ger han sin syn på mängden sexscener i serien.

Game of Thrones rullade i rutan mellan 2011-2019 och anses vara en av tidernas främsta serier. Förutom sina fantastiska karaktärer, läckra CGI och majestätiska actionscener är den även känd för att innehålla en hel del sex. I en ny intervju öppnar skådespelaren Ciarán Hinds som spelade Mance Rayder, även kallad Kungen bortom muren, upp om antalet intima scener i serien. De visar sig vara något som han inte alls var förtjust i när det begav sig. 

Game of Thrones-stjärnan om mängden sexscener: "Blev avskräckt"
Foto: HBO Max.

Game of Thrones-stjärnan blev avskräckt av mängden sexscener

I ett samtal med tidningen The Independent berättar Ciarán Hinds vad det var som han inte gillade med att seriens sexuella innehåll:

– Jag blev ganska avskräckt av mängden sexualitet som förekom i den, eftersom det tog bort fokus från den faktiska politiska berättelsen.

Men bara för att han själv inte gillade mängden sexscener i Game of Thrones kunde Hinds se syftet med dem: 

– Men det är väl affärsmässigt antar jag, från deras perspektiv.

Ger sin syn på intimitetskoordinatorer under inspelning

Nuförtiden har många inspelningsplatser så kallade intimitetskoordinatorer som stöttar skådespelare och leder dem genom deras sexscener. En annan Game of Thrones-stjärna, Sean Bean, mötte kritik när han gick ut och sa att intimitetskoordinatorer förstör scenernas spontanitet. När Hinds försöker att ge sin syn på dem verkar han mest förbryllad över deras syfte: 

– Jag frågade min dotter [skådespelaren Aoife Hinds] om det eftersom det verkar märkligt för mig. Jag kommer inte från den generationen. Allt vi behövde skapa tillsammans, i scener med sexuell natur, pratade vi bara om. Det handlar om hur vi tillsammans berättar historien, så jag förstod inte varför intimitetskoordinatorer plötsligt var överallt, säger han till The Independent.

 

NÄSTA ARTIKEL