Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Chockartade sexbilder i The Idol – med Johnny Depps dotter Lily-Rose

Därför ströks det sista avsnittet ur The Idol – hade inget att göra med kritiken

  • HBO
Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Nyhet
06 juli 2023
Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Nyhet
06 juli 2023

Berodde inte på seriens kritik

Den första säsongen av "The Idol" skulle ursprungligen ha varit sex avsnitt lång, men landade på endast fem. Man kan tänka sig att ändringen berodde på den stormande kritiken, men så var inte fallet.

Även om förväntningarna var låga på The Idol redan inför premiären, fanns det de som vågade hoppas på att den skulle hålla när Euphoria-skaparen Sam Levinson klev in för att styra upp projektet. Men med den första säsongen i mål kan vi konstatera att floppen är ett faktum – på alla möjliga vis. The Idol förblev hånad och sågad vid fotknölarna från start till slut. Men att säsongen även blev ett avsnitt kortare har inget att göra med all negativ respons som riktats mot den.

Därför ströks det sista avsnittet ur The Idol – hade inget att göra med kritiken
Foto: HBO Max.

 

Här är förklaringen till varför det sista avsnittet ur HBO:s floppserie "The Idol" ströks

Många hade initialt förväntat sig att se sex avsnitt av The Idol men säsongen – och högst sannolikt serien i stort – stannade vid fem. Anledningen ska vara de stora förändringar som ägde under inspelningen. Från starten var det Amy Seimetz, medskapare av The Girlfriend Experience, som skulle regissera hela serien. Men efter att hennes konstnärliga visioner gick isär med andra, inte minst producenten och skådespelaren Abel Tesfaye (The Weeknd), fick hon lämna produktionen.

Enligt tidningen Rolling Stone ansåg Tesfaye att serien, som då hade spelat in 80% av alla sina scener till de sex avsnitt som var planerade, att den hade ett för kvinnligt perspektiv. När Seimetz lämnade klev Sam Levinson, som ligger bakom succén Euphoria, in för att ta The Idol i mål. Det ledde då till att man spelade in stora delar av serien på nytt och likaså gjorde stora ändringar i klipprummet. Det var då Levinson som ansåg att säsongen inte behövde ett sjätte avsnitt, utan att han kunde berätta historien över fem avsnitt. 

Trots att Levinson tyckte att han kunde knyta ihop säcken med det femte avsnittet kan vi inte säga att det räddade upp något av säsongen i stort. Tvärtom är säsongens sista avsnitt det med lägst användarbetyg på IMDb:  3.9/10. Det högst rankade avsnittet är det första som har betyget 5.3/10. 

Än står det inte klart ifall "The Idol" kommer fortsätta över en andra säsong eller läggas ned. Men de flesta av oss vet nog vilket beslut ledningen på HBO kommer att fatta om den saken.

NÄSTA ARTIKEL