Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Utmark

Då släpps norska HBO-komedin Welcome to Utmark

  • HBO
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
17 februari 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
17 februari 2021

Hela säsong 1 släpps på ett bräde.

"Welcome to Utmark" är kanske en berättelse om otukt, ensamhet, svartsjuka, bedrägeri och nederlag.

Welcome to Utmark är skriven av Kim Fupz Aakeson (En ganska snäll man, Vargen kommer) och regisserad av Dagur Kári (Virgin Mountain, Vuxna människor). Seriens första säsong består av åtta stycken 45-minutersavsnitt och släpps på ett bräde hos HBO Nordic.

Alla känner alla i detta öde hörn av civilisationens utkant. Utmark är en plats där stämningen är konstig och vild, och gästfriheten når inte alltid nykomlingar. När en optimistisk nyanställd skollärare anländer till byn i hopp om ett bekymmersfritt liv i natursköna omgivningar inser hon snart att den enda som uppför sig någorlunda moget är en 12-årig flicka.

Welcome to Utmark är kanske en berättelse om otukt, ensamhet, svartsjuka, bedrägeri och nederlag. Men det är också en munter historia om att smuggla ryskt gin, acceptera sitt öde och göra det bästa av livet.

Huvudensemblen inkluderar Tobias Santelmann (Beforeigners, The Last Kingdom), Marie Blokhus (Chasing the Wind, The 12th Man), Alma Günther (Side om Side, Snøfall) och Stig Henrik Hoff (Beforeigners, The Last King). I andra roller ser vi Marius Lien, May-Linda Kosumovic, Rozafe Chelaj, Gard Bjørnstjerne Eidsvold, Nils Johnson, Ingrid Vollan, Ingvild Holthe Bygdnes, Kamilla Grønli Hartvig, Maria Bock m.fl.

Serien är producerad av Finn Gjerdrum och Stein B. Kvae från Paradox, en del av SF Studios, och är en originalproduktion från HBO Europe. Ansvariga producenter för serien är Hanne Palmquist, Camilla Curtis och Steve Matthews för HBO Europe.

Welcome to Utmark säsong 1 har premiär på HBO Nordic och i alla HBO Europes territorier den 18 april.

NÄSTA ARTIKEL