Billions säsong 2 är redan här med en smygpremiär

Billions säsong 2 är redan här med en smygpremiär

  • HBO
Uppdaterad 01 juli 2021 kl. 16:07 | Publicerad 18 februari 2017 kl. 16:02

Amerikanska kabel-TV-kanalen Showtime har en tendens att vaska fram intressanta dramaserier; Penny Dreadful, Homeland, The Affair, Shameless och Ray Donovan för att nämna några. Under 2016 fick vi bland annat ta del av det fruktansvärda bottennappet till serie, Roadies, som snabbt lades ner, men också Billions vars dialogdrivna hjärnornas-kamp imponerade och belönades med en ytterligare säsong.

Med välskrivna karaktärer och bitvis fantastiska rollprestationer är det en gåta att Billions inte kammade hem några nomineringar till prisgalorna för sin första säsong men inledningen av säsong två bådar gott. Officiell premiär för säsong två är egentligen 20 februari hos HBO Nordic men redan nu finns det första avsnittet tillgängligt i appen för den som inte orkar vänta.

LÄS OCKSÅ: Årets snyggaste titelsekvens är här!

HBO Nordic beskriver själva Billions såhär:

Emmy- och Golden Globevinnarna Paul Giamatti och Damian Lewis är tillbaka med en andra säsong av Showtimes täta dramaserie om maktkampen mellan två av New Yorks finansvärlds starkaste kontrahenter. Den hårdföre åklagaren Chuck Rhoades (Giamatti) och den smarta och ambitiösa hedgefondkungen Bobby ”Axe” Axelrod (Lewis) är på kollisionskurs och ingen av dem kommer vika sig utan använder all kraft och inflytande för att förgöra varandra.

Det råder ingen tvekan om att Paul Giamatti och Damien Lewis är anledningen att vi tittare kommer tillbaka vecka efter vecka. Som bäst är Billions under de fåtal gånger deras båda karaktärer befinner sig i samma rum och katt och råtta-leken, där båda är lika säkra på att de är den jagande katten, ställs på sin spets. Lewis fru i serien spelas av vårt svenska stjärnskott Malin Åkerman, som får balansera den makt och hänsynslöshet som har kommit på köpet alltmedan miljonerna stadigt rullar in på kontot.

Christopher Denham som Oliver Dake. Foto: Showtime
Christopher Denham som Oliver Dake. Foto: Showtime

Säsong två tar inte helt förvånande vid där den första avslutades men en ny karaktär för säsongen introduceras; Christoffer Denham som Oliver Dake. Denhams karaktär är åklagarnas svar på de internutredare vi många gånger stött på i polisserier - medan han är den bäste i landet på att luska reda på när någon utövat sin makt som åklagare på ett tvivelaktigt sätt. Chuck Rhodes (Giamatti) får alltså se sig attackerad på flera flanker samtidigt i det inledande avsnittet.

LÄS OCKSÅ: Du tittar väl på SVT:s dramaserie Innan vi dör?

På det stora hela är det en fortsättning på den första säsongen som lever upp till förväntningarna. Mitt intresse är definitivt fortsatt högt men jag hoppas vi får se Giamatti och Lewis tillsammans i bild oftare än i den inledande säsongen.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL