Såg du Netflix-kuppen i And Just Like That?

And Just Like That-stjärnorna om Kim Cattralls återkomst: "Antiklimax"

  • HBO
Sofie Landgren
22 juni 2023 kl. 08:00

"Det är egentligen inte en så stor sak"

Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon och Kristin Davis diskuterar Kim Cattralls återkomst i säsong 2 av And Just Like That. Något de öppnar upp om är bland annat rädsla för att det ska resultera i ett "enormt antiklimax".

Foto: Svensk Filmindustri.

Trots bråken stöttar Sarah Jessica Parker Kim Cattrall

I och med premiären av And Just Like That... säsong 2 öppnar nu stjärnorna upp sig om sina åsikter kring den överraskande återkomsten av Sex and the City-veteranen Kim Cattrall i den nya säsongen.

Efter en läcka i pressen bekräftade en talesperson för HBO Max för Entertainment Weekly (EW) förra månaden att Kim Cattrall, som i flera år avböjt att göra en tredje Sex and the City-film och inte var inbjuden att återvända för And Just Like That..., skulle dyka upp i rollen som Samantha i en kort scen mot slutet av säsong 2.

Sarah Jessica Parker säger till EW att hon tyckte att det var en riktigt bra idé:

– Samantha är närvarande i säsong 1 och mer i säsong 2 via sms. Det var bara en trevlig nickning till de 25 åren att lägga till ett foto till texten. Och det är ett riktigt passande ögonblick i berättelsen, [en] uppföljande händelse i Carries liv, att Samantha ringer och de har det här snabba, härliga, sentimentala, roliga samtalet. Och det känns bara normalt och riktigt fint, och jag är glad att vi kunde hantera det och lösa det och få till det tidsmässigt och schemamässigt.

Såg du Netflix-kuppen i And Just Like That?
Foto: HBO Max.

And Just Like That-stjärnornas rädsla för ett "enormt antiklimax" när Kim Cattrall återvänder

Efter att ha gått med sina medspelare i de två Sex and the City-filmerna tackade Kim Cattrall nej till ett framträdande i en tredje film. Skådespelerskan pratade med Variety 2022 om hur en tredje film skulle ha sett Samantha få oönskade sexuella bilder från Mirandas son Brady. Cattrall kallade det hela "hjärtskärande".

–  Jag hade föredragit att vi alla hade någon form av händelse för att motivera en tredje film. Så blev det inte, berättade hon för Varierty

Hon gav även sina åsikter om hur Samantha porträtterats i den första säsongen av spin-off serien And Just Like That..., som hon menar kändes "annorlunda" från den Samatha hon spelade.

Både Kristin Davis och Cynthia Nixon erkänner att det har byggts upp mycket kring Cattralls återkomst, även om det bara är för en kort sekund.

–  För att tala klarspråk hoppas jag bara att det inte blir ett enormt antiklimax, säger Cynthia Nixon. 

Kristin Davis fyller i:

– Det är egentligen inte en stor sak, så jag hoppas att folk blir nöjda.

Tidigare i samtalet förklarar Davis också att det var för fansens skull som Cattrall fick komma tillbaka.

– Vi hade ett samtal om det och vi bestämde att det var rätt för fansen. Fansen saknar Samantha. Fansen älskar Samantha. Samantha är en fantastisk karaktär. Vi förstår det, säger hon. Det kändes också som att vi var tvungna att hedra historien. I And Just Like That... flyttade Cattralls Samantha till London efter att ha hamnat i någon form av krångel med Parkers Carrie. Mitt i Carries make John "Mr. Big" Preston (Chris Noth) död, började de två gamla vännerna smsa till varandra, fortsätter Davis.

Foto: Svensk Filmindustri.

Kim Cattrall spelade in ensam

Efter att en konflikt mellan Kim Cattrall och Sarah Jessica Parker offentliggjordes via sociala medier berättar nu Evan Handler, som spelar Charlottes man Harry Goldenblatt, för PEOPLE att Samanthas cameo uppenbarligen "skjutits i garaget någonstans utan kontakt med någon."

And Just Like That... säsong 2 har premiär på HBO Max den 22 juni 2023.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL