Harry Potter-stjärnan chockad över tredje filmen: “Så himla kränkande“

Harry Potter-stjärnan chockad över tredje filmen: ”Så himla kränkande”

Eric Diedrichs
10 februari 2024 kl. 11:02
ANNONS
ANNONS

Håller du med den brittiska komikern?

"Harry Potter och fången från Azkaban" är mångas Harry Potter-favorit. I en intervju med Filmtopps Eric Diedrichs avslöjar den älskade brittiska komikern Sir Lenny Henry att han chockades över hur "kränkande" karaktären han spelade i filmen var.

Sir Lenny Henry är en av Storbritanniens mest älskade komiker. Utöver att sprida skratt på scenen och i diverse komedier har han också gjort flera seriösa roller. På BritBox sänds nu dramaserien Three Little Birds, som han själv har skrivit och som handlar om hans mamma flytt från Jamaica till England. Han har också medverkat i Sagan om ringen-serien (2022-) och i Harry Potter-världen.

I Harry Potter och fången från Azkaban (2003), som regisserades av fyrfaldigt Oscarsbelönade Alfonso Cuarón, gör han rösten åt det krympta huvudet som styr den magiska bussen. När vi frågar honom om rollen berättar han att han chockerades över hur kränkande karaktären var när han fick se slutresultatet.

Sir Lenny Henry och det krympta huvudet.
Det krympa huvudet och Sir Henry Lenny. Foto: The Wizarding World of Harry Potter/Filmtopp int.

Harry Potter-stjärnan chockad över tredje filmens rasism: ”Så himla kränkande”

– Jag var i ett rum med Alfonso Cuarón och låtsades vara ett krympt huvud, utan att förstå eller kunna förställa mig hur det skulle se ut. Nu får jag brev, från hela världen, med bilder på det krympta huvudet som folk vill att jag signera, säger Sir Lenny Henry till Filmtopp.

Han fortsätter:

– Huvudet är så himla kränkande. De visade mig aldrig hur det skulle se ut innan filmen var klar. Jag skulle aldrig ha gått med på det. Jag hade sagt, "Måste det vara så krympt? Måste han ha alla ärr? Kan ni inte använda mitt huvudet? Detta är det fulaste jag någonsin sett" och det kommer att finnas kvar för alltid [skakar på huvudet].

"Three Little Birds" finns nu att streama på BritBox. "Harry Potter och fången från Azkaban" streamar du här.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL