Harry Potter-stjärnan är besviken på sin speltid i filmerna: "frustrerande"

Harry Potter-stjärnan är besviken på sin speltid i filmerna: "frustrerande"

Filmtopp
31 augusti 2023 kl. 07:00

Tycker inte att rollen riktigt kom till sin rätta

Bonnie Wright spelade Ginny Weasley i Harry Potter-filmerna. I en ny intervju framkommer det att hon är "lite besviken" på sin speltid i filmserien och kritiserar karaktärens utveckling.

I det senaste avsnittet av Michael Rosenbaums podcast Inside of You gästar Bonnie Wright, 32, som spelade Ginny Weasley i Harry Potter-filmerna. Under samtalet berättar hon varför hon är besviken och frustrerad över sin speltid i den älskade franchisen.

Bonnie säger också att hon hade en del ångest inför inspelningarna och att hon bara var nio år gammal när hon fick rollen:

– Jag kände definitivt ångest över att prestera och göra det bästa för min karaktär. Det är som, "Åh, kommer jag att göra rättvisa åt den här karaktären som folk älskar" Så det väldigt svårt, särskilt när en hel del av scenerna för varje karaktär oundvikligen klipptes ner från böckerna till filmerna.

Harry Potter-stjärnan är besviken på sin speltid i filmerna: "frustrerande"
Bonnie Wright och Daniel Radcliffe. Foto: Warner Bros.

Harry Potter-stjärnan är besviken på sin speltid i filmserien

Bonnie Wright anser att Ginny Weasley nedtonades för mycket i filmatiseringarna, något som hon tyckte var frustrerande.

– Jag var lite besviken eftersom det fanns delar av karaktären som helt enkelt inte kom fram eftersom det inte fanns scener för det. Det fick mig att känna mig lite ängslig eller bara frustrerad, antar jag.

I böckerna är Ginny också mycket mer framträdande. Enligt Bonnie hade hon inte en enda replik i den första filmen utan fick göra audition på Hermiones dialog istället.

– Själva repliken jag har i filmen, vilket var en replik, fick jag under inspelningsdagen, [filmens regissör Chris Columbus] sa typ, "Jag tror att du behöver en replok", vilket blev mitt "lycka till" till Harry, fortsätter hon.

Wright säger att hon förstår att fans till böckerna blev upprörda när de märkte hur Ginny begränsats i filmserien:

– När fans delar samma besvikelse, gör de så på ett sätt som är som, "Vi vet att det inte var du. Vi ville bara ha mer av dig", och det är samma sak med varje karaktär. Om bara filmerna kunde vara fem timmar långa.

Bonnie Wright har inte medverkat i någon film sedan 2018, då var det med "A Christmas Carol". Om Ginnys karaktär får mer spelutrymme i TV-serien om Harry Potter återstår att se.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL