Enorma kritiken mot Per Morberg – jagar djur i Afrika

Hårda kritiken mot Per Morberg – jagar antilopdjur i Afrika

Filmtopp
Uppdaterad kl. 10:05 | Publicerad 15 augusti 2023 kl. 00:35

Väcker starka reaktioner på sociala medier

Per Morberg har presenterat sitt nya jakt-och matlagningsprojekt "Jaktstil". Nyheten har väckt starka känslor hos flera följare som går hårt åt profilen på sociala medier.

Den 63-årige skådespelaren, författaren och stjärnkocken Per Morberg har presenterat sin nya affärsidé, satsningen "Jaktstil" som det är oklart hur mycket vi kommer att se i rörligt format. I ett samarbete med det konceptuella klädföretaget Jaktstil och Keta Park bjuder Morberg nu över kunde att jaga och laga mat tillsammans med honom trettio mil utanför Johannesburg i Sydafrika. Medan många är glada över att Morberg är tillbaka med ett nytt projekt riktar andra ordentlig kritik mot honom.

Hårda kritiken mot Per Morberg – jagar antilopdjur i Afrika
Per Morberg i "Vad blir det för mat?". Foto: TV4.

Hårda kritiken mot Per Morberg – jagar antilopdjur i Afrika

Du som har möjligheten kan nu alltså resa till Afrika för att jaga antilopdjur med Per Morberg som kocken lagar själv. Parken Keta Private Nature Reserve var länge en oas som bara stod öppen för ägarnas familj, vänner och affärsbekanta. Men nu kommer de alltså, tillsammans med Jaktstil och Morberg, att öppna upp den för kunder som vill uppleva safariresor kombinerade med jakt och afrikansk matkultur.

– Självklart är det jag som står för maten, skriver profilen i ett inlägg på Instagram.

Men det lär inte vara allt för många som får chansen att åka och göra en resa tillsammans med Morberg. De kostar nämligen 115 000 kronor eller mer per person. 

På sociala medier kan vi läsa mycket positiv respons på Morbergs nya satsning, men också en hel del negativ av de tycker synd om djuren. Nedan följer ett utdrag av de negativa kommentarer Per Morberg mötts av sedan det blivit känt vad han nu ska hitta på:

Läste nyss hur du väljer att investera din tid – vilket lågvattenmärke, skäms på dig.

– Har du börjat döda djur och posera med de i Afrika? Du borde skämmas! Hur kan du göra det??

 Att du inte skäms, åka till Afrika för att döda djur. Tror du att du blir nån jävla hjälte nu?

– Mörda djur i Afrika? Fyfuckingfan vad lågt. [...] Skjut lerduvor istället och handla ditt kött i affären, istället för att vara en parasit i Afrika. Tänk om!

– Hoppas ett lejon äter upp dig.

Per Morberg har ännu inte kommenterat den kritik som riktats mot honom.

Hintar om nytt program

Oavsett om vi kommer att få se programsnuttar från Per Morbergs jakttur i Afrika eller inte, så kan vi förvänta oss att snart se honom med nytt TV-program där han befinner sig på svensk mark. Den 10 juli lade han ut en video på Instagram där han sade sig vara klar med första dagen och det första avsnittet på ett nytt program som han inte får nämna vad det heter.

Det finns inga uppgifter om när vi kan tänkas se vad Morberg hittat på, men vi kan säkerligen förvänta oss en större uppdatering inom kort.

Frank Stenhammar

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL