Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Här visas Oscarsgalan 2019

Här visas Oscarsgalan 2019

Eric Diedrichs | Nyhet
09 februari 2019
Eric Diedrichs | Nyhet
09 februari 2019

För fjärde gången i rad sänder Aftonbladet Oscarsgalan.

Flera Oscarspriser.
Foto: The Academy of Motion Picture Arts and Sciences.

Den 24 februari är det dags för årets största filmhändelse. Då äger nämligen Oscarsgalan rum. För fjärde året i rad är det Aftonbladet som är den svenska kanalen att sända den stora filmfesten.

Kändisar, glitter och glamour. Det vankas Oscarsgala. I år är det dags för 91:a upplagan i ordningen och precis som vanligt hålls festen på Dolby Theatre i Los Angeles. Söndagen den 24 februari är datumet att ringa in i kalendern och för oss svenskar, som vill följa galan, gäller det att nöja sig med väldigt lite sömn. I vår tidszon går det inte av förrän långt in på natten. Dessutom gäller det att införskaffa ett pluskonto hos Aftonbladet.

Igår meddelade nämligen tidningen att de, för fjärde året i rad, kommer att sända galan för sina premiumprenumeranter.

– I vår livesändning missar du inte en minut från röda mattan. Vi finns med när gästerna anländer och håller tittarna i handen under galan i sin helhet. Vi kommer också att ha med oss några av Sveriges främsta filmexperter, för att analysera såväl vinnarna som de övriga nominerade, säger Frida Söderlund, aftonens programledare.

Frida kommer också att få sällskap av Aftonbladets kritiker Karolina Fjellborg.

Huruvida Oscarsgalan 2019 kommer att någon värd för den stora festligheten är fortfarande oklart sedan Kevin Hart lämnade sitt uppdrag efter att det kom fram att han för flera år sedan fällde olämpliga kommentarer om HBTQ-samhället. Hart har dock hintat om att han eventuellt kommer att åtaga sig uppdraget likväl.

Ska de se Aftonbladets livesändning av Oscarsgalan 2019?