Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Här streamar du Oscarsgalan 2022

Här streamar du Oscarsgalan 2022

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
24 mars 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
24 mars 2022

Sändning, kommentator och svenska bevakningen på plats

Det börjar äntligen bli dags för Oscarsgalan 2022. Undrar du var du kan se den stora prisceremonin? Här hittar du praktisk information om det stora eventet!

I år är det dags för den 94:e upplagan av Oscarsgalan, som är det största eventet för många filmälskare världen över. I år kommer galan för första gången sedan 2018 att ha värdar. Det rör sig den här gången om en humoristisk trio signerad Amy Schumer, Regina Hall och Wanda Sykes

När det är dags för galan kommer en drös priser att delas ut. På förhand finns det några filmer som sticker ut i mängden och har flest chanser på vinster. Inte minst har fyra svenskar chans på vinst i kategorin Bästa hår & make up. Den filmen med flest nomineringar är westerndramat The Power of the Dog som regisserats av Jane Campion och har en Benedict Cumberbatch i högform i huvudrollen. 

he Power of the Dog har sammanlagt tolv nomineringar och tätt bakom den hittar vi Denis Villeneuves science fiction-epos Dune med hela tio nomineringar. Kenneth Branaghs Belfast och Steven Spielbergs West Side Story har sju nomineringar vardera och King Richard med Will Smith har sex stycken nomineringar. Vilken film som i slutet av dagen kommer att kamma hem flest priser får vi vänta och se först på galan.

MER LÄSNING: 

Vilken tid börjar Oscarsgalan 2022?

Här hemma i Sverige visas Oscarsgalan natten till måndagen den 28:e mars på TV4. Du kan även följa sändningen live på TV4 Play. Sändningstid för galan är klockan 02:00 och vi kommer i vanlig ordning att få ta del av ett uppsnack, mellansnack och eftersnack där Hans Wiklund kommenterar. I år finns Pär Lernström och Parisa Amiri på plats för att bevaka röda mattan. Med andra ord en gedigen helkväll för den som vill!

Vill du ladda upp inför galan med en tillbakablick på filmåret som gått? Gör då Filmtopps Oscars Quiz.

NÄSTA ARTIKEL